Criza medicilor din Spitalul Județean, greu de combătut! Oncologia suferă cel mai mult

Dacă posturile rezervate asistentelor sau infirmierelor sunt la mare căutare, criza de medici specialiști de la Spitalul Județean Buzău continuă. Situaţia pare una fără ieșire, asta în condițiile în care frecvent sunt vacantate noi posturi, dar la examen se prezintă puţini candidați. Cea mai gravă situație este la Oncologie, unde soarta pacienților stă doar în mâna unui singur medic. Criza acută de medici se resimte și la Unitatea Primiri Urgențe. 

Criza de medici din Spitalul Județean de Urgență Buzău le dă mari bătăi de cap celor care conduc unitatea sanitară. Periodic, posturile de specialiști sunt scoase la concurs, dar candidați nu prea se găsesc. De exemplu, luna trecută, au fost scoase la concurs 20 de posturi, însă doar patru medici s-au arătat interesați. În urma concursului, doar două posturi au fost ocupate. 
 
Nici prima de instalare, echivalentă cu un salariu pe o lună, sau banii de cazare, în valoare de 1.000 de lei pe lună, nu i-au atras pe posibilii candidaţi.
 
În tot acest timp, sunt secții în care soarta pacienților stă în mâna unui singur medic. Secția de Oncologie și Unitatea Primiri Urgențe resimt cel mai mult criza de medici.
 
În prezent, la Unitatea Primiri Urgențe sunt doar patru doctori, dintre care doi medici de familie cu competențe în medicina de urgență. Personalul este insuficient, având în vedere că, zilnic, aproape 200 de persoane se prezintă la UPU. Pentru a încerca să diminueze criza acută de medici, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va organiza concursuri din trei în trei luni.
 
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău spune că, deși unele secții se confruntă cu criză de specialiști, cea mai mare unitate spitalicească din județ numără cei mai mulți doctori din anul 2001 până în prezent, însă asta se datorează numărului mare de medici rezidenți. 
 
Fii Reporter
DISTRIBUIȚI