luni, 4 martie, 2024

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în Buzău. Cinci pacienţi au fost confirmaţi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în Buzău. Cinci pacienţi au fost confirmaţi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Facebook
Twitter
Email

După o perioadă de stagnare a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, Buzăul înregistrează iar o creştere a numărului de îmbolnăviri. Autorităţile au raportat cinci noi cazuri ale unor persoane cu vârste cuprinse între 5 luni şi 40 de ani.

Unul dintre pacienți a fost testat la un laborat privat. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 40 de ani este din Sărata Monteoru și lucrează în domeniul construcțiilor.

Sursa de infectare este soțul, care este confirmat pozitiv, sursa acestuia fiind locul de muncă din București. În momentul în care au început să aibă simptome, cei doi se aflau în apartamentul din Năvodari, motiv pentru care au fost testați în Constanța.

Aceștia nu sunt vaccinați și au refuzat testarea copiilor. În prezent sunt în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Copilul în vârstă de cinci luni este din Râmnicu Sărat și în prezent se află internat la Spitalul din Râmnicu Sărat.

Un alt pacient, în vârstă de 33 de ani, din Amaru, s-a prezentat la UPU unde a fost testat cu test rapid. Acesta nu este vaccinat și se află în izolare la domiciliu.

Cel de-al patrulea caz este un pacient din Buzău, în vârstă de 34 de ani, care a solicitat SAJ în urma simptomelor. Acesta nu este vaccinat și se află în izolare la domiciliu.

Un alt caz vizează o pacientă de 31 de ani din Buzău, care este medic, în prezent fiind în concediu pentru creștere copil. Aceasta nu prezintă simptome, este vaccinată doar cu prima doză și se află în izolare la domiciliu.

Potrivit DSP Buzău, nouă persoane sunt în izolare la domiciliu iar alte 812 sunt în carantină. 289 de buzoieni au fost testați în ultimele 24 de ore.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.