Ce spun legiștii despre cauzele morții Anei Maria Cucu, tânăra care s-a stins în timpul concertului Zdob și Zdub

Ana Maria Cucu, tânăra care a sfârșit sâmbătă în timpul unui spectacol în Piața Dacia, a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de criză de astm bronșic. Aceasta este concluzia legiștilor, care au încheiat marți necropsia. Potrivit medicilor, fata putea fi salvată dacă s-ar fi intervenit mai repede, de către personal calificat.

Necropsia a confirmat diagnosticul pus sâmbătă de medicii de la Unitatea de Primire Urgențe, respectiv criză de astm urmată de stop cardio-respirator.

Potrivit directorului medical al spitalului județean Buzău, medicul Stanciu Paraschiv, criza a fost declanșată de un alergen la care fata era sensibilă. În astfel de cazuri, spune medicul buzoian, șansele de salvare sunt mari doar dacă primul ajutor specializat vine foarte prompt, în cel mult 15 minute de la instalarea crizei.

Apropiații fetei se întreabă, după aflarea concluziei medicilor legiști, dacă prezența unei ambulanțe la spectacol nu ar fi însemnat cumva evitarea tragediei. Din păcate, organizatorii nu au solicitat prezența unui echipaj de ambulanță, ci au amenajat un punct de prim-ajutor, cu voluntari.

Sicriul cu trupul Anei Maria va fi depus la capela Bisericii Sf. Dumitru de pe Strada Parâng iar înmormântarea va avea loc miercuri. Tânăra v-a fi îngropată la cimitirul Sfinții Constantin și Elena.

Fii Reporter