vineri, 19 aprilie, 2024

Căpușele au făcut zeci de victime în Buzău. Ce riști dacă ești mușcat de mica insectă

Căpușele au făcut zeci de victime în Buzău. Ce riști dacă ești mușcat de mica insectă

Facebook
Twitter
Email

Atenție la căpușe! La Buzău, de la începutul lunii mai, nu mai puțin de 45 de persoane au fost mușcate de căpușe și s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgente. Înțepăturile au fost provocate fie „la iarbă verde”, fie în timpul unor plimbări prin parc.

Nu mai puţin de 45 de persoane s-au adresat, în ultimele două săptămâni, personalului medical de la UPU, după ce au fost înţepate de căpuşe. De la începutul sezonului de primăvară, numărul celor muscați de căpușe se apropie de o sută.

Cercetătorii spun că, în ultima vreme, căpuşele s-au mutat la oraş, acest fenomen fiind favorizat de numărul mare de gazde pe care le pot găsi aici. Astfel, cele mai multe victime se pomenesc muşcate în parcuri, în curtea grădiniţei sau a blocului. Mai mult, dispozitivele promovate ca anti-căpuşe nu au un efect prea puternic. Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă, dacă nu este tratată corespunzător.

De asmenea, medicii le recomandă oamenilor să poarte pantaloni lungi, șosete și bluze cu mânecă lunga în zonele cu iarbă înaltă. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumita si “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.