joi, 30 noiembrie, 2023

Campania de vaccinare antigripală începe la Buzău de la 15 octombrie

Campania de vaccinare antigripală începe la Buzău de la 15 octombrie

Facebook
Twitter
Email
Ministerul Sănătății a transmis în județ deja prima tranșă de vaccinuri, în număr de 4.600, pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc. Vaccinurile vor fi repartizate medicilor de familie, instituțiilor medicale și instituțiilor de ocrotire socială.

Potrivit unui comunicat remis de Direcția de Sănătate Publică Buzău, persoanele care pot beneficia de gratuitate la vaccinare sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 de ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatitice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astmă sau cu virusul imunodeficienței umane.
 
De asemenea, mai primesc vaccin antigripal gratuit gravidele, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire, copii sau bătrâni și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau cu asistații.
 
Mai primesc vaccin antigripal de la stat persoanele, adulte și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliu persoanelor la risc înalt, dar și toate persoanele cu vârstă egală sau mai mare de 65 de ani
 
Potrivit unui comunicat remis de Direcția de Sănătate Publică Buzău, campania de vaccinare antigripală va avea loc începând cu data de 15 octombrie 2015. Necesarul de doze de vaccin este de peste 32 de mii.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.