miercuri, 22 mai, 2024

Buzoienii se vor putea trata într-un spital municipal, pe care îl va administra Primăria

Buzoienii se vor putea trata într-un spital municipal, pe care îl va administra Primăria

Facebook
Twitter
Email

Primarul municipiului Buzau și-a anunțat intenția de a prelua în subordinea Consiliului Local Spitalul CFR din municipiu, care aparține în prezent de Ministerul Transporturilor. Este vorba despre Secția Exterioară cu Paturi de la Buzău a Spitalului General CF Galați, pe care Primăria vrea să o transforme în spital municipal. Transferul ar putea avea loc în cursul acestui an.

Buzăul ar putea avea în curând un spital municipal, aflat în administrarea Primăriei. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma, care a declarat, joi, că intenționează să preia Spitalul CFR în subordinea municipalității și să facă din acesta o unitate sanitară performantă.

Conform planurilor edilului șef, spitalul ar putea fi preluat în acest an, doar formal, pentru ca de anul viitor să se identifice surse pentru modernizarea acestuia. ”Probabil că vom prelua spitalul CFR, care este în subordinea Ministerului Transporturilor și-l vom face Spital Municipal, în subordinea Primăriei. Făcând unul de la zero ar însemna să avem foarte mulți bani, plus partea de licențiere care nu ar fi deloc ușoară. Intenția să preluăm spitalul CFR și să facem unul performant, la cel mai înalt nivel posibil. Probabil că-l vom prelua formal anul acesta, urmând ca restul să se întâmple pe parcurs pentru că cele 10-11 milioane de euro pe care-i avem pentru investiții sunt amanetați”, a declarat Constantin Toma.

Spitalul CFR se află pe Bulevardul Republicii, nr. 8-12. A fost înființat în anul 1980 ca secție exterioară a Spitalului General CF Galați.

Este organizat în secții paturi, medicină internă și chirurgie, și două dispensare policlinici în care activitatea medicală se desfășoară pe două direcții distincte: examinări ale personalului cu funcții în siguranța circulației și navigației și activitate curativă. Spitalul CFR Buzău are în structura sa 80 de paturi pentru spitalizare continuă și 10 pentru pentru spitalizare de zi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură