Buzoianca Teodora Tudose a decedat, luni seara, la spitalul AKH din Viena

Teodora Tudose, studenta de 20 de ani, din Buzău, diagnosticată cu o afecțiune rară, a murit, luni seară, în spitalul din Viena în care fusese internată în urmă cu mai puțin de o săptămână. Buzoienii au organizat o campanie umanitară pe Facebook pentru a o trimite pe tânără la tratament în străinătate.

Pe tânăra plecată mult prea devreme o plâng astăzi foștii și actualii colegi, prieteni sau simpli cunoscuți, oameni care au donat din suflet, din puținul lor, pentru ca Teodora să se poată bucura de viața frumoasă pe care o avea înainte.

Cu părere de rău, colega mea, Teodora, ne-a părăsit astăzi. Teo a fost director al Departamentului Academic din Asociația Studenților în Drept, o fată frumoasă cu un suflet la fel de frumos, o tânără cu ambiții şi visuri ca mine şi ca tine. Odihneşte-te în pace, Teo ! Vei rămâne mereu în sufletele noastre aşa cum te-am văzut ultima dată: zâmbitoare şi plină de viață”, a scris Ana-Maria Dumitru pe Facebook.

Absolventă a Colegiului National „B.P Hasdeu” din Buzău, Teodora urma cursurile Facultății de Drept din București. Mereu jovială, permanent înconjurată de prieteni, Teodora s-a trezit, la sfârșitul anului trecut, cu un diagnostic cumplit: encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anticorpi AMPA, un caz foarte rar despre care medicii au spus că este al doilea din România.

În vârstă de 20 de ani, Teodora este absolventă a Colegiului „B. P. Hasdeu“, promoţia 2015, şi studentă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Momentan, buzoianca se află internată la Spitalul Elias din Bucureşti, la terapie intensivă, cu diagnosticul encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA şi anti AMPA. Teodora se află în comă indusă, iar imunitatea sa este zero.

Boala Teodorei a apărut în toamna anului trecut, când aceasta a început să acuze dureri de cap. Doctorii au descoperit că tânăra a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârşitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar problemele ei abia începeau.

Fii Reporter