Buzăul înregistrează încă două cazuri de infecție cu noul coronavirus. O gravidă are simptome de COVID-19

Numărul buzoienilor testați pozitiv a ajuns la 43, cu două în plus față de luni. Cazul 42 este o gravidă preluată dintr-un centru de carantină iar cazul 43, o buzoiancă de 68 de ani care era internată în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău.

Tânăra însărcinată are de 31 de ani, este revenită din Marea Britanie, împreună cu soțul iar în data de 26 aprilie 2020 au intrat în carantină într-un centru amenajat la nivelul județului Buzău.

În data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie ușoară. Au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde li s-au recoltat probe.

Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv. Ea a fost transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și soțului pacientei, rezultatul fiind în așteptare.

Simptome specifice COVID-19 prezintă şi o femeie de 68 de ani. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19.

În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumoftiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Direcția de Sănătate Publică a identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

Tânăra însărcinată în șase săptămâni a fost dusă în noaptea de luni spre marți la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Aceasta a venit din Anglia pe 26 aprilie împreună cu soțul ei și au intrat imediat în carantină instituționalizată într-un centru din Sărata Monteoru.

Pe 2 mai, au început să prezinte simptome de boală și au fost testați.

Rezultatul testului prelevat de la femeie a arătat că ea este infectată iar în cazul soțului ei rezultatul este incert, astfel că a fost prelevat din nou și trimis la București.

Simptome specifice COVID-19 prezintă și o femeie de 68 de ani, care era internată în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău.

Aceasta a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Victor Babeș din București după ce testul a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Urmează să se stabilească dacă femeia este contact al unei persoane infectate sau dacă este vorba despre transmistere comunitară.

Astfel, județul Buzău înregistrează până acum 43 de cazuri COVID 19. Alte 25 de probe au fost prelevate luni de la cetățeni din cartierele Mihai Viteazu și Poștă, rezultatele fiind așteptate marți sau miercuri.

Fii Reporter