Avertisment al autorităților sanitare: mușcătura de căpușă poate cauza boli grave

În ultima săptămână, cinci persoane s-au prezentat la Spitalul Județean de Buzău, după ce au fost înțepate de căpușe. Insectele au fost scoase de către medici, care nu au constatat, la niciunul dintre pacienți, simptomele bolii Lyme. Medicii recomandă maximă precauție în aceasta perioadă, deoarece mușcăturile de căpușe pot provoca boli grave.

Odată cu venirea primăverii, au apărut și primele cazuri de persoane înțepate de căpușe. Zilele trecute, cinci buzoieni s-au prezentat la urgențele Spitalului Județean Buzău, după ce au fost mușcați de căpușe.

Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât și în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure sau animale.

Având în vedere că se aşteaptă ca, în minivacanțele de Paști și 1 Mai, un număr mare de persoane să petreacă zilele libere în natură, la iarbă verde, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă oamenilor să poarte pantaloni lungi, șosete și bluze cu mânecă lunga in zonele cu iarba inalta.

Mușcătura de capușă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumită și “boala cu o mie de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI