miercuri, 21 februarie, 2024

Asociația Laleaua Buzăului a înființat o echipă constituită din medici, pentru susținerea bolnavilor diagnosticați cu Parkinson

Asociația Laleaua Buzăului a înființat o echipă constituită din medici, pentru susținerea bolnavilor diagnosticați cu Parkinson

Facebook
Twitter
Email

Asociaţia pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson, Laleaua Buzăului, a înfiinţat prima echipă din ţară care să le reprezinte interesele şi să îi sprijine în lupta cu maladia. În judeţul Buzău sunt peste 1.500 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală degenerativă, înscrişi în registrul naţional.

Boala Parkinson este considerată a fi una dintre cele mai grave la nivel modial din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra oamenilor. Este o boală degenerativă a sistemului nervos, care afectează mişcările corpului. Tremurul mâinilor este probabil cel mai cunoscut simptom, dar nu singurul. Bolnavii se mişcă încet, au muşchii rigizi şi îşi pierd echilibrul. N

Pacienții care suferă de Parkinson nu se vindecă total niciodată, dar se pot recupera astfel încât să ducă o viață normală.

În judeţul Buzău sunt peste 1.500 de pacienţi care suferă de această boală, dar medicii sunt de părere ca numărul bolnavilor care nu au fost diagnosticati este mare. Atât pacienţii, cât şi aparţinătorii se confruntă cu probleme grave, cum ar fi lipsa medicamentelor dar şi a echipelor de sprijin.

Pentru pacienţii care suferă de această boală, Asociaţia Laleaua Buzăului a înfiinţat o echipă de specialişti în recuperare, neurologi, psihologi şi psihiatri care să îi ajute în lupta cu boala. Această echipă este unică în ţară şi are drept scop atât consilierea, cât mai ales sprijinirea în ceea ce înseamnă recuperare.

Pentru pacienţi, un astfel de sprijin este esenţial, mai ales că simptomele bolii îi pot condamna la izolare. O soluție viabilă pentru recuperarea acestor pacienți a fost găsită la Sărata Monteoru, unde se pot trata bolnavi de Parkinson din întreaga țară. Primii care vor beneficia de recuperare în stațiunea buzoiană sunt bolnavii din Buzău, adunați în cadrul Fundației Laleaua Buzăului. Recuperarea la Sărata Monteoru se va face pe baza trimiterii de la medic și a biletului de la Casa de Pensii.

Echipa destinată pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson funcţionează sub patronajul Asociaţiei Laleaua Buzăului, reprezentată de medicul Angela Mânăscurtă. Membrii asociaţiei stau la dispoziţia tuturor buzoienilor interesaţi de această boală.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.