Apel disperat al unor copii din Buzău, pentru salvarea bunicului lor, grav bolnav. Este nevoie de mult sânge, pentru o operație grea

O dramă cumplită s-a abătut peste familia unei profesoare de muzică din Buzău. După ce și-a pierdut mama, la începutul acestui an, Denisa Crăciun se află acum pe punctul de a-și pierde și tatăl, grav bolnav, aflat pe un pat de spital din București. Foarte afectați sunt și copiii profesoarei, care cer ajutorul buzoienilor să doneze sânge astfel încât bunicul lor să fie operat și salvat.

Fost cadru militar la unitatea de aviație de la Boboc, Constantin Măxineanu (66 de ani) trece prin cumpăna vieții sale. După ce în primăvara acestui an și-a pierdut soția, după o grea suferință, pe data de 3 octombrie, chiar de ziua lui, a suferit un infarct care avea să îl țintuiască de atunci în spital.

Complicațiile apărute ulterior i-au produs sângerări masive interne care, în urma unur investigații amănunțite, s-a aflat că sunt cauzate de o formațiune tumorală de la nivelul colonului. Viața bărbatului de 66 de ani depinde acum de medicii spitalului Universitar din București, care vor să-l opereze pe pacient, însă este mare nevoie de sânge, orice grupă, pentru menținerea acestuia în viață.

”Este o dramă fără margini în familia noastră și singura șansă la viață a tatălui meu este această operație la colon, extrem de complicată și pentru care trebuie o rezervă importantă de sânge. Copiii mei se roagă să nu își piardă și bunicul, după ce au rămas fără bunică în primăvara acestui an”, ne-a declarat Denisa Crăciun.

Fiica bolnavului și nepoții acestuia, Andra și Cristi, fac un apel disperat la buzoieni să meargă la Centrul de Transfuzii din Micro 14, strada General Grigore Baștan, lângă stația de Ambulanță, pentru a dona sângele care îi va salva viața buzoianului internat la spitalul Universitar din București. Cei care vor da curs apelului umanitar trebuie să specifice că donația este pentru pacientul Constantin Măxineanu.

Fii Reporter