vineri, 29 martie, 2024

Anchetă la Serviciul de Ambulanță, după ce un echipaj ar fi intervenit foarte târziu la un caz de infarct

Anchetă la Serviciul de Ambulanță, după ce un echipaj ar fi intervenit foarte târziu la un caz de infarct

Facebook
Twitter
Email

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Buzău a început o anchetă internă, pentru a afla dacă echipajul solicitat joi seară, într-o stație de autobuz, unde o femeie de 73 de ani suferise un infarct, a respectat timpii de reacție.

Potrivit SAJ Buzău, verificările vor stabili dacă au fost respectate procedurile și timpii de intervenție într-o asemenea situație, dat fiind faptul că apelurile efectuate din stradă indicau existența unei urgențe cod galben, cu potențial de amenințare a vieții.

O femeie de 73 de ani, din Poșta Câlnău, a murit joi seară, în timp ce aștepta autobuzul într-o stație de pe Unirii Sud. Potrivit martorilor, femeia s-a prăbușit din senin după care a murit sub privirile neputincioase ale trecătorilor care au sunat disperați la 112.

Mai mulți martori au declarat că, de la fața locului s-au efectuat foarte multe apeluri către 112, însă ambulanța a venit târziu, la aproape 30 de minute, timp în care apelanților li se cereau foarte multe detalii despre urgența reclamată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.