vineri, 23 februarie, 2024

Anchetă la Maternitatea din Buzău în cazul bebeluşului născut mort. Motivul decesului: hemoragie cerebrală, asfixie prin circulară de cordon

Anchetă la Maternitatea din Buzău în cazul bebeluşului născut mort. Motivul decesului: hemoragie cerebrală, asfixie prin circulară de cordon

Facebook
Twitter
Email

Conducerea Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău a demarat miercuri o anchetă administrativă în cazul bebeluşului născut mort săptămâna trecută la Maternitatea din Buzău. Medicul Anca Şerbănoiu este acuzată de un bărbat că nu ar fi luat în serios sesizările cu privire la starea fătului din pântecele soţiei, însărcinată în 8 luni. Lipsa de reacție a doctoriţei, spune părintele, a dus la decesul copilului.

Medicii de la Maternitate susțin că ar fi fost „un caz nefericit, rarisim”. „Cazul de malpraxis este de fapt un simplu accident care nu putea fi prevăzut, este un caz nefericit, rarisim, am putea spune că este cea ce se numeşte în literatura de specialitate cazul copilului sinucigaş”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful de secţie Dorin Neacşu.

Directorul medical al Spitalului judeţean Buzău, Dragoş Porumb, a prezentat rezultatul necropsiei: „hemoragie cerebrală, asfixie prin circulară de cordon, pe un cordon ombilical lung, 90 de centimetri, în mod normal el având 50 de centimetri”.

La rândul său, Anca Şerbănoiu, medicul acuzat de malpraxis, a declarat că nu are ce să-şi reproşeze. „Conduita mea a fost absolut corectă, medicală, la internare pacienta nu prezenta o problemă acută, am decis să fie monitorizată, copilul era ok la momentul acela, nimic nu forţa o cezariană, fătul era de 34 de săptămâni, cezariana fiind contraindicată potrivit protocoalelor noastre”, a mai declarat sursa citată.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, a precizat că spitalul de demarat o anchetă pe cale administrativă. „Suntem deschişi la colaborare şi vom pune la dispoziţie toate datele organelor competente, Colegiului medicilor, Parchetului, pentru a face lumină în acest caz şi a vedea dacă este o greşeală în terapia mamei şi a fătului”, a spus acesta.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.