duminică, 23 iunie, 2024

Anchetă ITM la Spitalul Judeţean Buzău, după moartea unui agent de pază

Anchetă ITM la Spitalul Judeţean Buzău, după moartea unui agent de pază

Facebook
Twitter
Email

Un agent de pază a fost găsit mort, în post, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Bărbatul a fost dus la unitatea de primiri urgenţe unde i s-a făcut resuscitare timp de 40 de minute însă eforturile au fost zadarnice. Firma de pază la care lucra a înştiinţat Inspectoratul Teritorial de muncă Buzău care a deschis o anchetă. Ştefan Fricăţel avea 46 de ani şi se angajase în luna septembrie ca agent de pază la firma Detectiv Confident. El a intrat în tură în această dimineaţă după ce fusese liber două zile. Potrivit familiei, fusese răcit şi luase un tratament medical. La trei sferturi de oră după ce a intrat în post a fost găsit căzut.

Potrivit medicilor care i-au acordat asistenţă medicală, bărbatul avea în istoric un infarct în 2007.

Reprezentanţii firmei de pază la care era salariat spun că în documentele medicale pe care acesta le-a prezentat când s-a angajat nu prezenta nicio boală. Ştefan Fricăţel făcea naveta la muncă de la 25 de km distanţă. Colegii cu care a venit la serviciu spun că acesta nu dădea semne că i-ar fi rău.

Decesul agentului este anchetat de inspectorii de muncă. Anterior serviciului pe care îl avea acum, bărbatul mai lucrase ca agent de pază la altă firmă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.