Aglomerație la ortopedia Spitalului Județean. Zeci de buzoieni și-au rupt mâinile sau picioarele din cauza poleiului format pe trotuare

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost solicitată, în ultimele 24 de ore, mai mult decât în mod obişnuit. Zăpada, gheaţa şi poleiul din municipiul şi judeţul Buzău le-au dat de lucru medicilor ortopezi, care au avut de tratat numai miercuri seară un număr de 30 de pacienţi cu fracturi la nivelul mâinilor sau al picioarelor.

De miercuri dimineață, zeci de buzoieni au necesitat îngrijire medicală, după ce au alunecat pe gheaţa sau poleiul depuse pe căile pietonale din întreg judeţul, suferind entorse, luxaţii sau fracturi. Aseară a fost avalanșă de prezentări la UPU, un număr de 30 de persoane, tineri și bătrâni deopotrivă, având fracturi la mâini sau picioare.

În patru dintre cele mai grave cazuri, medicii au dispus internarea pacienţilor la Ortopedie, pentru intervenţii chirurgicale. Situația persistă și în această dimineață, personalul medical al secției Ortopedie fiind suprasolicitat, din cauza numărului mare de victim care vin cu entorse, luxații sau fracturi.

Cei mai expuşi la astfel de accidente sunt vârstnicii, care au obiceiul de a-şi face cumpărăturile la primele ore ale dimineţii, când încă persistă poleiul format în timpul nopţii. Pentru a evita astfel de complicaţii, este recomandat, mai ales bătrânilor, să se iasă mai puţin din casă atunci când se formează gheaţă sau polei.

Fii Reporter