Adrian este primul donator de plasmă hiperimună din Buzău. Gestul său va salva vieți

Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău a înregistrat prima recoltare de plasmă hiperimună de la un pacient care s-a vindecat de coronavirus. Aceasta este folosită pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare critică.

Recoltarea s-a făcut joi de la un tânăr care a decis să salveze alte vieți, după ce a trecut printr-o formă ușoară de boală și s-a vindecat rapid.

Recoltarea s-a făcut cu ajutorul aparatului de plasmafereză donat autorităților din Buzău de către o firmă care distribuie echipamente medicale.

Adrian Ivan este numele primului donator buzoian de plasmă hiperimună. Este unul dintre primii cetățeni duși în carantină la centrul de la Arbănași după ce au revenit din străinătate.

Buzoianul în vârstă de 30 de ani mărturisește că s-a prezentat din proprie inițiativă la Centrul de Transfuzie și nu a așteptat propunerea autorităților de a deveni donator de plasmă pentru salvarea cazurilor grave de COVID-19.

Plasma recoltată de la persoanele care au învins coronavirusul este folosită pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare critică.

Pentru a putea dona, buzoienii care au fost declarați vindecați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, inclusiv să fi învins boala de cel puțin două săptămâni și să nu sufere de afecțiuni cronice.

Fii Reporter