duminică, 10 decembrie, 2023

Achiziția unui tomograf nou, pentru Spitalul Județean Buzău, în faza licitației

Achiziția unui tomograf nou, pentru Spitalul Județean Buzău, în faza licitației

Facebook
Twitter
Email
O problemă ce trenează de ani de zile la Spitalul Județean de Urgență Buzău și-ar putea găsi rezolvarea până la sfarsitul anului. Pentru ca buzoienii să nu mai fie puși pe drumuri pentru o investigație vitală, Consiliul Județean derulează demersurile necesare pentru cumpărarea unui computer-tomograf nou pentru cea mai mare unitate medicală din județ.

Veste bună pentru buzoienii care sunt nevoiți să facă analize ce implică utilizarea computereului-tomograf. În cadrul ședinței de consiliu județean de luni, conducerea instituției a afirmat că procedura de achiziție a aparatului cu fonduri guvernamentale este în plină desfășurare. 
 
”Din fericire pentru cetățenii județului Buzău, în cel mai scurt timp va fi cumpărat acest aparat vital oamenilor, iar din ce știu eu Spitalul Județean este în faza de licitație iar Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare pentru cumpărarea acestui aparat”, a declarat Petre Emanoil Neagu, vicepreședinte CJ Buzău.
 
Decizia achiziționării unui computer-tomograf nou s-a luat după ce aparatul din dotarea Spitalului Județean Buzău s-a defectat la începutul acestui an. Din această cauză, buzoienii care au nevoie de o analiză care implică utilizarea computerului tomograf trebuie să se orienteze spre o altă unitate medicală din zonă care deține un astfel de aparat, și doar urgențele sunt investigate la Centrul de Imagistică privat din incinta spitalului, cu care unitatea  medicală are contract.
 
Ultima dată, computerul tomograf din dotarea Spitalului Județean a fost reparat în 2012. Aparatul s-a stricat din nou în februarie, anul acesta, iar piesa care trebuie înlocuită este foarte scumpă. Un computer-tomograf nou costă aproximativ 400.000 de euro.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.