joi, 22 februarie, 2024

A trecut un an de când a fost confirmat primul caz de COVID-19 la Buzău

A trecut un an de când a fost confirmat primul caz de COVID-19 la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Este vorba despre o femeie, acum de 74 de ani, care venise în ţară din regiunea Rimini (Italia). De atunci, în județul Buzău au fost confirmate cu infecție cu coronavirus peste 9.700 de persoane iar dintre acestea 269 au decedat.

Pe 9 martie 2020, a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 duminică, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv.

Bolnava a fost preluată de ambulanţă, de la domiciliu, cu izoleta, şi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii.

„Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în ţară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată”, preciza cu un an în urmă Grupul de Comunicare Strategică.

Imediat, autoritățile au decis izolarea la domiciliu, sub supraveghere MAI, a trei contacţi direcţi, fiul, prietena băiatului şi fiul celei din urmă, în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 şi trimise către Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

Din 9 martie 2020, când a fost confirmat primul caz de COVID-19 la Buzău, și până astăzi, în județul Buzău au fost confirmate cu infecție cu coronavirus 9.769 de persoane. Dintre acestea, 9.151 s-au vindecat, însă, 269 au pierdut lupta cu temutul virus.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.