miercuri, 12 iunie, 2024

A fost publicată lista cu spitalele care au folosit dezinfectanți diluați. Vezi în ce situație se află Buzăul

A fost publicată lista cu spitalele care au folosit dezinfectanți diluați. Vezi în ce situație se află Buzăul

Facebook
Twitter
Email

Lista publicată astăzi de Ministerul Sănătăţii cu spitalele care fac obiectul unei anchete penale în dosarul HaxiPharma nu conţine unităţi din Buzău. Este o confirmare a precizărilor făcute zilele trecute de autorităţile din sănătate, care spuneau că nu au existat probleme de la dezinfectanţii acestei firme.

Pentru informarea cetăţenilor, Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

Tototadă, pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Au fost descoperite neconformități la spitale din București, precum Spital Sf. Stefan, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila și Spitalul Universitar de Urgență, în Prahova, la Spital Județean de Urgență Ploiești și la Galați, la Spital Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan”.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.