joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Vulpea Foxy, prietena turiștilor care vizitează Vulcanii Noroioși

VIDEO Vulpea Foxy, prietena turiștilor care vizitează Vulcanii Noroioși

Facebook
Twitter
Email

Șansa de a vedea animale sălbatice în habitatul lor este unul dintre motivele pentru care este cazul să vă planificați o excursie în Ținutul Buzăului. Dacă ajungeți la Vulcanii Noroioși, o puteți întâlni pe Foxy, o vulpe curioasă și curajoasă, prietena rulotiștilor care campează la Pâclele Mici.

Frumoasa sălbăticiune își face deseori apariția în apropierea terasei, unde știe că primește mai mereu o porție de mâncare, de la clienți sau administratorii campingului.

”De o jumătate de ani ne vizitează. Mai am un pic și o dresez să fie ascultătoare. Deocamdată, trebuie să fim atenți și să stergem mesele după vizitele ei, pentru că a prins curaj și urcă pe mese când nu sunt clienți”, spune Aurel Boboc, administrator camping.

Prietenoasa Foxy își face frecvent apariția printre rulotele parcate în perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioși. După ce primește aprecieri și mâncare de la turiști, vulpea se retrage în sălbăticie.

Vulcanii Noroioși fac parte din Geoparcul ”Ţinutul Buzăului”, o zonă complet rurală, unde aproape toată lumea trăieşte în armonie cu natura, inclusiv cu animalele sălbatice care sălăşluiesc pe aceste meleaguri.

Fotografii angrenaţi în promovarea ”Ţinutului Buzăului”, publică frecvent pe Facebook ilustraţii care arată bogăţia şi diversitatea faunei din acest teritoriu. Lupii, urșii, mistreții, cerbii sunt nelipsiți din tabloul natural oferit de ”Ţinutul Buzăului”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.