joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Vremea rea își face de cap în județul Buzău

VIDEO Vremea rea își face de cap în județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Dacă la Bisoca, în zona de munte, s-a așternut un strat de zece centimetri de zăpadă, în restul teritoriului ploaia și rafalele de vânt dau bătăi de cap autorităților și populației deopotrivă. În municipiul Buzău, vântul a pus la pământ câțiva copaci și bannere iar mai multe străzi sunt acoperite cu apă. În Buzău plouă neîncetat de mai bine de 30 de ore iar vântul suflă cu putere în rafale de peste 50 de kilometri pe oră. Un nuc s-a rupt pe strada Transilvaniei iar un alt copac a căzut peste un autoturism parcat în curtea Spitalului Județean Buzău. Proprietarul mașinii s-a ales cu pagube serioase și speră să recupereze daune de la conducerea spitalului.

 Pe mai multe străzi din oraș s-au format bălți dintr-o bordură în alta, din cauză că rețeaua de canalizare preia cu greu debitul de apă pluvială.De la instituirea Codului Galben cantitatea de precipitații căzută peste județ depășește 50 de litri pe metru pătrat.

 Viteza vântului atinge, la rafală, 75 de kilometri la oră în zona de câmpie. Până la această oră au fost semnalate deranjamente la rețelele de electricitate din comuna Bisoca, în zona de munte a județului. Aici ninge de la ora 8 dimineața iar stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.