miercuri, 12 iunie, 2024

VIDEO Vremea a luat-o razna! Străzi inundate la Buzău după o ploaie de 45 de minute

VIDEO Vremea a luat-o razna! Străzi inundate la Buzău după o ploaie de 45 de minute

Facebook
Twitter
Email

Traficul auto și pietonal de pe mai multe străzi din Buzău a fost serios perturbat în această după-amiază, din cauza inundațiilor provocate de o ploaie cu grindină, care a durat mai bine de 45 de minute. Pe strada Transilvaniei, aflată la intrarea în oraș dinspre Brașov, balta care acoperea peste 300 de metri din carosabil, a rezistat câteva ore bune după oprirea ploii. Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru nordul județului Buzău, începând cu ora 12, însă municipiul Buzău nu era inclus pe harta cu risc. În oraș, a început să toarne cu găleata în jurul orei 14 și în scurt timp picăturile de ploaie s-au transformat în bucăți de gheață, unele cu diametru de peste trei centimetri.

Ploaia torențială a paralizat orașul Buzău timp de peste 45 de minute. În mai multe cartiere, s-au format bălți de 20, 30 de centimetri adâncime, care au afectat traficul auto.

Pe strada Transilvaniei, cea care leagă intrarea dinspre Brașov de centrul orașului, apa a acoperit peste trei sute de metri de carosabil. Pe anumite porțiuni, apa acoperea și trotuarele.

Prin canalizarea depăşită de cantitatea imensă de apă ,nu se evacuase balta nici după trei ore de la oprirea ploii, spre disperarea localnicilor.

La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au fost semnalate averse de ploaie de peste 30 de litri pe metrul pătrat, grindină și intensificări ale vântului în toată zona de munte a județului și urmează să stabilească eventualele pagube, după expirarea codului galben.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.