joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Un tânăr s-a aruncat în apă după cruce cu pantalonii și geaca pe el. I-a luat-o altcineva înainte

VIDEO Un tânăr s-a aruncat în apă după cruce cu pantalonii și geaca pe el. I-a luat-o altcineva înainte

Facebook
Twitter
Email

Câteva sute de buzoieni au participat astăzi la procesiunea şi slujba de sfinţire a apelor râului Buzău, singurul râu sfânt din ţară. Trei tineri s-au încumetat să intre în apele râului după crucea aruncată de preot. Printre ei, și un băiat îmbrăcat cu geacă, pantaloni și adidași.

În credinţa populară se spune că atunci când preotul aruncă crucea în apă e bine să o prinzi, răsplata va veni neîntârziat de la Dumnezeu, care te va ocroti şi îţi va veghea zilele. În buna tradiţie şi la râul Buzău a fost bătaie pe cruce. Învingător a ieșit un tânăr care crede în puterea gestului pe care l-a făcut astăzi.

Se numește Marian Dragomir, are 28 de ani și este din Mărăcineni. A câștigat concursul tradițional pentru a treia oară la rând și spune că data trecută, după aducerea crucii la mal, a fost sănătos tot anul și a avut mai multe realizări: a obținut permisul și a cumpărat o mașină.

La eveniment au fost prezente şi oficialităţi, între care prefectul judeţului, Carmen Ichim, primarul Constantin Toma, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, şefi de deconcentrate şi comandanţi ai Armatei.

Râul Buzău este singura apă curgătoare sfântă prin sacrificarea în anul 372 a lui Sava Gotul, un credincios ale cărui minuni i-a speriat pe năvălitorii goţi. Slujbele de sfinţire la malul râului Buzău au început după Revoluţie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.