sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Un piroman a băgat spaima într-o familie din Dâmbroca

VIDEO Un piroman a băgat spaima într-o familie din Dâmbroca

Facebook
Twitter
Email

Gospodăria unei familii din localitatea buzoiană Dâmbroca a fost incendiată de trei ori într-o singură lună iar joi după-amiază, oamenii s-au trezit pentru a patra oară cu flăcări în grajd. Autorităţile nu l-au identificat încă pe piroman, dar păgubiţii sunt siguri că de vină sunt nişte rude care vor să le facă rău cu orice preţ. Gospodăria familiei Stoian, în care mai locuiesc fiul, nora şi o nepoată, este pe cale să se transforme în scrum, puţin câte puţin. Ultimul incendiu a afectat depozitul de furaje pentru animale şi unul dintre grajduri. ”Pe 4 iulie a fost primul incendiu, apoi a urmat un alt incendiu pe 18 iulie, apoi a pus iar foc pe 29 iulie şi acum iar a pus foc. Ne este teamă să mai stăm în casă”, spune Tudoriţa Stoian, nora proprietarilor.

Gospodăria familiei Stoian este ţinta unui piroman care, de la începutul lunii iulie, de patru ori a provocat incendii în diverse zone din curte. Au crezut că scapă de teroare dacă stau cu rândul de pază, zi şi noapte. ”Eu am aici un pat şi stau în fiecare noapte de veghe, ca să nu vină să dea iar foc”, spune Floarea Stoian, o bătrână de 80 de ani, soţia proprietarului.

Oficial nu se ştie cine provoacă incendiile. Păgubiţii sunt siguri, însă, că sunt chinuiţi de nişte rude, care doresc astfel să se răzbune din cauza neînţelegerilor legate de o moştenire.

Soţii Vişan, cei care sunt acuzaţi că ar fi la originea incendiilor, se apără şi spun că duşmănia dintre cele două familii este atât de mare încât rivalii lor ar fi în stare de orice. ”De fiecare dată, o singură persoană, adică nepoata bătrânilor Stoian, observă incendiul. Probabil că ea dă foc”, spune Nicolae Vişan.

După cel de-al patrulea incendiu, Poliţia Buzău a trimis un laborator criminalistic pentru a aduna probe din gospodăria buzoienilor. De asemenea, au fost chemaţi la audieri toţi membrii familiei Stoian, dar şi rudele pe care aceştia le suspectează că vor să le facă rău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.