sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Un cartier buzoian este îngropat în gunoaie. Vezi de ce s-a ajuns în această situație!

VIDEO Un cartier buzoian este îngropat în gunoaie. Vezi de ce s-a ajuns în această situație!

Facebook
Twitter
Email

Un miros pestilenţial, muşte şi pericol de îmbolnăviri: în această situaţie sunt nevoiţi să trăiască locatarii câtorva cartiere din Buzău. Cartierul Micro 14 se află în cea mai grea situaţie. Temperaturile ridicate din ultimele zile fac din traiul oamenilor de aici un adevărat calvar. Platforma de gunoi din cartierul Micro 14 este amplasată în imediata vecinătate a unui loc de joacă şi a unei grădiniţe. Proprietarii magazinelor din zonă sunt revoltaţi că în pofida achitării facturilor curente, buticurile sunt invadate de mirosuri greu de suportat şi mii de muşte.

„Mi se pare anormal ca un loc de depozitare a gunoiului să fie amenajat chiar lângă o grădiniţă şi lângă un loc de joacă pentru copii. Când bate vântul, tot gunoiul este la uşa grădiniţei. Mai ales vara, aerul în zona aceasta este practic irespirabil”, spune o femeie care locuieşte în cartierul Micro 14.

Şi ca şi cum mizeria de pe platforma de gunoi nu era de ajuns, romii care îşi fac veacul la tomberoane scormonesc după PET-uri şi împrăştie gunoiul pe suprafaţa din jurul locului de depozitare.

Administratorii asociaţiilor de proprietari spun că restanţele sunt atât de mari încât s-a ajuns la instanţă şi sunt pe rol mai multe procese de executare silită.

La rândul ei, conducerea societatii de salubritate din oraşul Buzău spune ca nu va ridica gunoiul până când rău-platnicii nu vor achita măcar un avans din debitul acumulat. „SC RER Ecologic a întrerupt prestarea de ridicare a gunoiului menajer la o serie de 13 asociaţii de proprietari, deoarece înregistrează debite în valoare totală de 203.425 lei, spune Mihaela Dragomir, purtător de cuvânt al RER Ecologic Service Buzău.

Cele mai vechi datorii acumulate la societatea de salubritate sunt din august 2011 şi aparţin unei asociaţii tot din Micro 14, care are de plătit pentru ridicarea gunoiului suma de 95.751 de lei.

La nivelul orașului Buzău, taxa de gunoi este de aproximativ 8 lei pe lună, de persoană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.