joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Tone de gunoaie rămase după picnicul de Paște de lângă Mănăstirea Ciolanu

VIDEO Tone de gunoaie rămase după picnicul de Paște de lângă Mănăstirea Ciolanu

Facebook
Twitter
Email

După noi potopul. Asta pare să fi fost convingerea miilor de turişti care au petrecut minivacanţa de Paşte în zona mănăstirii Ciolanu. Tonele de gunoi rămase în urma lor vor fi strânse abia în câteva zile. Nici tabăra de sculptură de la Măgura nu a scăpat de armatele de petrecăreți care au încins grătarele printre statui. Directorul Muzeului spune că va angaja firmă de pază.

Zilele libere de Paște au umplut zonele de picnic amenajate pentru ieșirile la iarbă verde. După miile de turiști rămân însă munți de gunoaie. Angajații vor strânge tonele de gunoi în câteva zile. De exemplu, doar în primele oe de curățenie, muncitorii au strâns peste 200 de saci de gunoi.

Fiecare poiană din zona mănăstirii Ciolanu poartă amprenta miilor de turişti veniţi să petreacă în aer liber sărbătorile pascale. ”Cam 200 de saci am adunat până acum și nu o să terminam într-o zi de făcut curat aici. Au aruncat oamenii de la doze de bere, peturi, hârtii, de toate”, spune un angajat al firmei de salubritate.

De furia petrecăreţilor nu a scăpat nici tabăra de sculptură de la Măgura. Oamenii au încins grătarele printre statui, iar resturile au fost aruncate peste tot. Şi asta chiar dacă în zonă există tomberoane special amenajate. Turiştii care ajuns aici rămân cu un gust amar.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău, care administrează tabăra de sculptură spun că se confruntă cu această problemă în fiecare an. ”Avem panouri de atenționare însă degeaba. Altă soluție nu este decât angajarea unei firme de pază”, spune Daniel Costache, directorul Muzeului Județean.

Muncitorii vor termina de strâns toate gunoaiele din zonă abia peste câteva zile, şi se vor pregăti pentru minivacanta de 1 mai, atunci când, cu siguranţă, scenariul se va repeta.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.