joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Sărbătoare în satul dacic de la Năeni, unde se trăiește ca pe vremea străbunilor

VIDEO Sărbătoare în satul dacic de la Năeni, unde se trăiește ca pe vremea străbunilor

Facebook
Twitter
Email

Satul Dacic de la Năeni şi-a serbat duminică, 18 iulie, ocrotitorul, pe Sfântul Serafim de Sarov. Aceasta este o mică așezare formată din mai multe colibe și bordeie.

Sfântul Serafim de Sarov a fost invocat în rugăciunile celor câteva sute de participanţi la slujba Vecerniei şi a Acatistului Sfântului, ce a avut loc la bisericuța din satul Dacic care-i poartă numele.

Participanţii la sărbătoare, toți îmbrăați în straie populare, s-au bucurat de bucatele pregătite de organizatori şi au luat parte la un foc de tabără.

Satul Dacic de la Năeni, o inițiativă a preotului Mihail Milea, este o mică așezare formată din mai multe colibe și bordeie. Cinci persoane locuiesc deocamdată în satul dacic, însă din toamnă vor ajunge aici încă cinci persoane.

”Este o perioadă dificilă iar oamenii sunt în căutarea unei vieți mai simple, aproape de natură, departe de pericolele pe care le simțim intens în această perioadă. Satul este în continuă extindere, am mai construit câteva bordeie, iar în timp ar putea viețui aici în jur de o sută de persoane”, spune preotul Mihail Milea, inițiatorul priectului.

Pe lângă locuinţele realizate din lemn, pământ și piatră, dispune de o stână, un atelier de olărie, un iaz cu pește, cuptor de pâine, instrumente de prelucrare a strugurilor şi multe alte lucruri, ca pe vremea strămoşilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.