vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Restricție pe heleșteul din Crâng, pentru protejarea unor rățuște sălbatice

VIDEO Restricție pe heleșteul din Crâng, pentru protejarea unor rățuște sălbatice

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii veniți să se relaxeze în parcul Crâng au constatat prezența unei „familii” numeroase, care și-a stabilit habitatul chiar pe heleșteul din parc. Este vorba despre o rață sălbatică și cei 11 boboci ai săi, noii locatari ai lacului.

Apariția rățuștelor sălbatice a fost sesizată și de viceprimarul Ionuț Apostu, fost director la Agenția pentru Protecția Mediului Buzău, care, printr-o postare pe Facebook, a făcut un apel către buzoieni să se bucure discret de fauna sălbatică din Parcul Crâng și să nu le deranjeze cu hidrobicicletele.

”Parcul Crâng are o nouă mascotă: o rățușcă cu 11 bobocei micuți. Am discutat cu conducerea Urbis Serv ca reprezentantul societății care se ocupă de închirierea hidrobicicletelor să-i avertizeze pe toți cei care se află la promenadă pe heleșteu să încerce să evite zonele unde se plimbă frumoasa familie. Fac un apel și pe această cale către toți buzoienii să ne bucurăm de fauna sălbatică a Crângului și de patrimoniul natural al acestuia discret și fără a-i aduce prejudicii”, a scris Ionuț Apostu pe Facebook.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.