luni, 26 februarie, 2024

VIDEO Povestea singurului copil englez înfiat de o familie din România

VIDEO Povestea singurului copil englez înfiat de o familie din România

Facebook
Twitter
Email

Ne-am obișnuit ca poveștile despre adopții în care sunt implicați străini să vorbească numai despre micuți din România, înfiați în Occident. Ambiția unui lăutar din comuna buzoiană Siriu a demonstrat însă că este posibilă o adopție și în sens invers, oferind prima poveste despre părinți români care au înfiat un copil britanic. El se numește Ramzey și de un an este cel mai mic membru al familiei Vânătoru. Titu Vânătoru suferea de o boală cumplită pe care niciunul dintre medicii din România nu a depistat-o. Omul şi-a făcut curaj, şi-a vândut instrumentele muzicale şi a cumpărat bilet, numai pentru dus, până la Londra. Medicii britanici l-au diagnosticat şi l-au tratat, însă în perioada cât a fost internat prin spitalele din Anglia a descoperit copilul care urma să-i devină fiu doi ani mai târziu.

A depus documentele de adopţie în iulie 2010, când micuţul Ramzey abia avea două zile de la naştere. 

Mama naturală a băiatului, o egipteancă rezidentă în Regatul Unit, era déjà la acel moment decăzută din drepturi pentru că abandonase alți doi copii. Fusese cercetată pentru trafic şi consum de droguri şi pentru prostituţie. În tribunal, la termenul final pentru adopţie, mama lui Ramzey s-a răgândit, şi-a angajat avocat şi s-a luptat să îşi ia băiatul înapoi. Instanţele însă i-au dat câştig de cauză românului. Totul, după o evaluare strictă.

”Au fost niște evaluări foarte grele, ale statului englez, pentru că ei au vrut să se asigure că cel mic ajunge pe niște mâini bune. În plus de asta, au vrut să vadă ce venituri avem, ne-au vizitat casa”, declară Titu Vânătoru, părintele micuțului din Marea Britanie.

Acum, băiatul creşte alături de familia de adopţie din România care îi oferă tot ce este mai bun. Își aduce aminte din poze de oamenii care l-au îngrijit în Anglia.

”M-am obișnuit cu el, îl duc în parc, ne plimbăm, vine dimineața la mine, îmi spune mama mea. E numai după mine toată ziua”, povestește Maria Vânătoru, mama adoptivă.

Carnela, sora vitregă a lui lui Ramzey, care este cu zece ani mai mare, îl învaţă să vorbească româneşte şi îl îngrijeşte cu drag. 

Pentru britanici, adopţia lui Ramzey este unică. Până acum, niciun copil din Marea Britanie nu a ajuns să fie înfiat de o familie de români, o familie care însă este dezamăgită de oportunităţile pe care le oferă statul român copiilor. Ei îşi doresc acum să emigreze în Marea Britanie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.