joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Povestea răpirii unei tinere, la Padina, care se ascundea de soțul violent

VIDEO Povestea răpirii unei tinere, la Padina, care se ascundea de soțul violent

Facebook
Twitter
Email

O tânără de 28 de ani din localitatea Padina, județul Buzău, a trecut prin clipe de coșmar, după ce a fost răpită ziua în amiaza mare chiar de soțul de care era separată. Scenele desprinse parcă dintr-un film de acțiune s-au petrecut în prezența tatălui și fratelui victimei. Printre lacrimi, tânăra spune că a văzut moartea cu ochii.

Cinci ani a durat liniștea în căsnicia lui Bogdan cu Dana O.. El este agent de pază la Consiliul Județean Dâmbovița, iar ea, fost lucrător la Poștă și casnică de ceva vreme, pentru a fi aproape de cei doi copii, de 5 și 7 ani.

De aproape doi ani, gelozia exagerată a bărbatului a provocat frecvente scandaluri în casa cuplului din Voinești, județul Dâmbovița. Sătulă să îndure bătăile, spune tânăra în vârstă de 28 de ani, a decis să-l părăsească și să revină la casa părintească, în Padina, județul Buzău.

Locuia de două luni într-o casă cumpărată de fratele ei în același sat, în ideea de a nu fi găsită ușor de soțul violent. Marți după-amiază, după ce a aflat unde stă soția lui, Bogdan a venit la Buzău cu mașina și, ajutat de un prieten, a plănuit să o ia înapoi pe Dana cu forţa.
Dâmbovițenii au oprit mai întâi la gospodăria tatălui Danei, care, fără să le bănuiască intențiile, a acceptat să-i conducă la cealaltă casă folosită ca ascunzătoare.

”Eu și fratele meu făceam curățenie în curte. În jur de ora trei, am făcut o pauză în care am văzut mașina oprită la poartă, coborând tatăl meu și soțul. I-am spus fratelui meu că avem musafiri și să aibă grijă. După aia, el s-a repezit la mine m-a prins de mână pur și simplu și m-a luat în brațe, mi-a spus că mă iubește și că vrea să ne împăcăm. Apoi mi-a propus să vorbim un pic mai ferit de fratele meu și de șoferul cu care a venit și de taică-miu”, povestește Dana.

Câteva minute au durat negocierile între soți, departe de urechile martorilor. Dana i-a spus răspicat că nu vrea să mai reia legătură și că se gândește la divorț, răspuns care l-a înfuriat de Bogdan.

”El, dacă a văzut că nu are nicio șansă asupra mea ca să mă ia înapoi, m-a prins de mână, a încercat să mă bage undeva, într-un loc ferit, ca să mă lovească. I-am explicat pe un ton mai ridicat, să mă audă și ceilalți, că nu se poate și în momentul acela m-a lovit. A venit fratele meu și s-au îmbrâncit un pic. M-am ridicat și am fugit cu el după mine. Am ieșit afară din curte dar undeva la aproximativ 20 de metri de locuință, spre șosea, m-am pus jos pentru că așa am crezut că nu poate să mă ridice și să mă ia cu forța, că asta a fost intenția lui, să mă ia cu forța”, este mărturia Danei.

Fratele Danei și tatăl au încercat să intervină, însă au fost împiedicați de complicele lui Bogdan. Pe Florin V., prietenul soțului, Dana îl știa și pe el ca fiind un om agresiv cu fostele partenere.

”Bogdan m-a prins de mână, m-a luat în brațe, i-a spus șoferului să-i deschidă portiera să mă bage în mașină. Am început să țip mult mai tare; fratele meu a încercat să li se opună dar șoferul i-a ținut pe el și pe tata ca să nu poată interveni. Am mers cu viteză, iar în tot acest timp ba mă înjura, ba îmi spunea că mă iubește. El era cu mine pe bancheta din spate. Am sperat că ne vor opri undeva prin Pogoanele, unde e poliția, dar nu a luat-o pe lângă postul de poliție, ci pe următoarea stradă”, își amintește victima, cu ochi în lacrimi.
Fratele Danei a sunat imediat la 112 și a anunțat răpirea tinerei. Îmbarcați într-un VW Golf, cei trei au pornit spre Târgoviște, pe ruta cea mai scurtă. Au trecut prin Urziceni, însă la Mizil au fost opriți de un echipaj de la Rutieră.

”La Mizil, când am am făcut stânga către Târgoviște, am dat de filtre de poliție. Ne-au oprit, l-au legitimat pe șofer, după care s-au uitat în spate și m-a văzut pe mine. Au observat că eram speriată după care ne-au întrebat de unde venim. Deja se anunțase prin stație apelul făcut de fratele meu la 112 iar șoferul și soțul meu le-au recunoscut că m-au luat cu forța”, declară Dana, tânăra răpită de soțul agresiv.

Miercuri seară, instanţa a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 zile a dâmboviţeanului de 33 de ani care a încercat să-şi răpească soţia fugită de două luni de acasă, din cauza scandalurilor. În cazul complicelui său, a fost decis arestul la domiciliu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.