marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Puști și pistoale germane sau arme folosite de daci, printre obiectele expuse la Consiliul Județean

VIDEO Puști și pistoale germane sau arme folosite de daci, printre obiectele expuse la Consiliul Județean

Facebook
Twitter
Email

Sâmbătă, a avut loc vernisajul expoziţiei „De la piatră la praful de puşcă. Armele de-a lungul timpului”, organizată de Muzeul Judeţean Buzău, cu prilejul evenimentului internaţional „Noaptea Muzeelor”. Expoziţia din foaierul sălii de festivităţi a Consiliului Judeţean prezintă publicului buzoian evoluţia armelor pe parcursul a circa 6000 de ani, între 4000 î. Hr. şi secolul XX. Vizitatorii vor putea admira arme utilizate în preistorie, Antichitate, Evul Mediu precum şi în Revoluţia de la 1848, Războiul de Independenţă şi cele două conflagraţii mondiale. Sunt expuse vârfuri de săgeţi, topoare, pumnale, săbii, vârfuri de suliţă, halebarde, arme de foc – pistoale, puşti, revolvere şi muniţie de război. În cadrul vernisajului, directorul Muzeului Judeţean, Sebastian Matei, a prezentat publicului, rând pe rând, fiecare dintre obiectele expuse, făcând trimiteri şi la diferite momente ale istoriei când au fost utilizate aceste arme.

Armele din preistorie, antichitate şi evul mediu provin exclusiv din cercetările arheologice întreprinse de colectivul ştiinţific al Muzeului Judeţean Buzău la Pietroasele, Cârlomăneşti, Pietroasa Mică, Coţatcu, Năeni, Gherăseni, Balta Albă,Târcov. Armele de foc au intrat de-a lungul timpului în colecţiile Muzeului prin donaţii şi achiziţii.

Buzoienii care ies la promenadă în acest weekend pe b-dul Nicolae Bălcescu au ocazia să viziteze expoziţia de arme de la intrarea în sala de spectacole a Consiliului Judeţean, intrarea fiind liberă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton