VIDEO Peste zece mii de spectatori au înfruntat canicula la mitingul aerian de la Boboc

Peste 10 mii de buzoieni au asistat cu sufletul la gură în pofida caniculei la un spectacol de excepție oferit elita forţelor aeriene, piloţi militari şi civili dar şi paraşutişti.  A devenit tradiție ca în fiecare vară Școala de aplicație pentru aviație de la Boboc să arate îndemânarea elevilor instruiţi în unitatea militară.

Parada aviatică a debutat cu o machetă a avionului Aurel Vlaicu 2 proiectat în urmă cu peste un secol. Paraşutiştii au adus din cer un drapel tricolor imens, in acordurile Imnului Naţional.

Apoi rând pe rând piloţii militari şi cei civili şi-au arătat măiestria la manşa. Aripile de oţel au tăiat cerul în loopinguri, picaje periculoase şi redresări la mică distanţă de sol. Manevrele spectaculoase i-au incântat pe spectatori, care au aplaudat şi au tresărit la fiecare manevră spectaculoasă şi deopotrivă periculoasă.

În dorința de a dovedi calitățile de excepție pe care le dobândesc în timpul anilor de studiu şi apoi în misiuni piloții militari și civili s-au luat la întrecere.

Aeronavele uşoare Extra 300, de la aeroclubul României , au proiectat pe azurul cerului desene. Îndemânarea şi-au dovedit-o şi la  survolul  executat la doar câțiva metri de sol.

Escadrilele militare au făcut şi ele spectacol. S-au ridicat de la sol aparatele reprezentative ale armatei române: Mig 21 Lancer, Iar 99, IAK 52, dar şi masivele Spartan şi Hercules. Nici elicopterele IAR 316 nu au fost mai prejos şi au demonstrat că şi ele pot face acrobaţii.

Fii Reporter