sâmbătă, 23 septembrie, 2023

VIDEO Peste 5.000 de buzoieni au asistat sâmbătă la un spectacol aviatic excepțional

VIDEO Peste 5.000 de buzoieni au asistat sâmbătă la un spectacol aviatic excepțional

Facebook
Twitter
Email

Piloţii Şcolii de aviaţie de la Boboc dar şi unii dintre cei mai experimentaţi piloţi de acrobaţie şi paraşutişti au oferit, cu ocazia Centenarului Aeronauticii Militare Române, un spectacol de neuitat. Acrobaţii, treceri la verticală în formaţii dar şi simulări de luptă aeriană, toate au făcut deliciul publicului spectator. Show-ul de pe cer a durat trei ore. Spectacolul la înălţime a început cu zborurile unor aparate uşoare de la cluburi private din tară. A urmat lansarea paraşutiştilor de la Clinceni, care au avut de înfruntat un vânt nu tocmai domol.

Extrem de aşteptat a fost momentul survolului executat de singurul avion supersonic din dotarea Armatei Române. MIG-ul 21 Lancer, venit de la baza aeriană din Feteşti, a avut o evoluţie solo.
A urmat demonstraţia celor trei aparate IAR 99 Şoim de la Şcoala de Aviaţie Boboc. Piloţii au executat manevre dificile care au ţinut spectatorii cu sufletul la gură. Între cei care au mânuit manşa s-a aflat şi singurul pilot femeie de pe Şoim, care a mărturisit că a avut aceleaşi emoţii ca de fiecare dată, pentru că niciun zbor nu seamănă cu altul.
Aeronavele uşoare ale celor de la Aeroclubul României şi mai ales măiestria piloţilor au întrecut ca de fiecare dată aşteptările. Plini de admiraţie, cei care au venit în premieră la un miting aviatic spun că spectacolul a fost total. Copiii au fost de-a dreptul vrăjiţi de îndemânarea cu care piloţii au trasat pe cer diverse forme, de lupingurile şi tonourile ori trecerile la mică altitudine.
Elicopterele Alouette au executat manevre tactice asemănătoare situaţiilor de luptă.
În public, s-a aflat şi un grup de studenţi ai Forţelor aeriene din Mozambic, care se află într-un stagiu de pregătire în România.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.