miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Peste 1000 de buzoieni, prezenți la deschiderea Târgului „Drăgaica”

VIDEO Peste 1000 de buzoieni, prezenți la deschiderea Târgului „Drăgaica”

Facebook
Twitter
Email

Într-o atmosferă scăldată de fumul de grătarelor încinse pe care sfârâiau mititeii, peste 1.000 de buzoieni au fost prezenţi sâmbătă, în jurul orei 12, la deschiderea oficială a Târgului Drăgaica. Ca niciodată în ultimii ani, numeroase oficuialități locale au ținut să fie prezenți la inaugurarea noii ediții a Dragăicii. Mai bine de o mie de buzoieni au fost prezenţi, sâmbătă, la deschiderea ediţiei din acest an a Târgului „Drăgaica”, cu toate că nu a fost adus niciun element de noutate. Curiozitatea, dar şi faptul că în cadrul spectacolului organizat de Casa de cultură a municipiului la intrarea în bâlci era anunţat recitalul interpretei Maria Dragomiroiu au constituit principalele motive pentru care buzoienii au decis să viziteze târgul tradiţional încă din prima zi.

bosco si_mocanu 

Înainte de spectacolul de deschidere, în calitate de primar al municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală a adresat un mesaj de bun venit buzoienilor, însă edilul și-a exprimat și dezamăgirea că târgul parcă își pierde din frumusețea de altădată. De remarcat că la deschiderea Drăgăicii au fost prezenți și numeroși oameni politici – senatori, deputați, cosilieri locali și județeni – dar și șefi de instituții publice.

În medie, 5 lei costă o tură într-una dintre comedii, în timp ce un mic servit la terasă costă 2 lei, iar în unele locuri preţul ajunge chiar la 2,5 lei. Şi comercianţii au resimţit puterea scăzută de cumpărare a vizitatorilor, unii dintre ei spunând însă că e un fenomen care se produce de fiecare dată în prima zi a târgului, vânzările mergând simţitor mai bine pe zi ce trece.

2 lei este intrarea în târg, copiii cu vârsta de până la 14 ani beneficiind de gratuitate. Există permanent un echipaj de Cruce Roşie care acordă prim ajutor în caz de nevoie.

Târgul „Drăgaica” se va încheia pe data de 24 iunie, de Sărbătoarea Sânzienelor. (Leonard BUNILĂ)

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.