VIDEO Nouă fete, printre civilii buzoieni care au depus jurământul prin care încep oficial cariera de polițist

Cei 39 de polițiști încadrați din sursă externă au depus astăzi jurământul în cadrul unei festivități. Polițiștii vor activa la secții de poliție rurală, începând din toamnă. Până în octombrie, ei vor urma cursuri de inițiere la Școala de agenți de la Câmpina. Tot astăzi, au ieșit la pensie 16 polițisti.

Cei 39 de polițisti angajati recent din sursă externă au rostit jurământul, în cadrul unui ceremonial organizat la sediul IPJ Buzău. Șeful Poliției buzoiene, comisarul șef Laurențiu Pantazi, le-a atras atenția noilor noilor polițiști despre responsabilitatea muncii lor în slujba cetățenilor.

La ceremonia de luni, de la sediul IPJ Buzău, a participat și noul prefect al județului Buzău, Aurelia Mitrea.

politisti

Noii polițiști au fost încadrați de la data de 1 iulie însă vor activa la noile posturi rurale abia din toamnă. Până în octombrie, ei vor urma un curs de inițiere la Școala pentru agenți de la Câmpina.

Totodată, 16 polițiști buzoieni au ieșit la pensie. Ai au primit din partea conducerii IPJ Buzău plachete de excelență pentru munca depusă în poliție.

Poliția buzoiană se confruntă în continuare cu un deficit de personal. Se așteaptă însă ca în toamnă să fie repartizați la Buzău cât mai mulți absolvenți ai școlilor de ofițeri și agenți de poliție, pentru a echilibra numărul de personal din IPJ Buzău.

Fii Reporter