joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Italienii din Spoltore și-au botezat o stradă cu numele unei comune din Buzău

VIDEO Italienii din Spoltore și-au botezat o stradă cu numele unei comune din Buzău

Facebook
Twitter
Email

O stradă nouă din localitatea Spoltore, provincia italiană Pescara, a primit denumirea Berca, iar totul s-a făcut printr-o festivitate. La ceremonie a fost intonat imnul României iar sfințirea drumului a fost făcută de un preot ortodox, născut în localitatea buzoiană.

Numele localității Berca, din județul Buzău, a fost atribuit unei străzi noi, din localitatea Spoltore, provincia italiană Pescara, care a fost amenajată între străzile Fellini și Lubiana.

Gestul a venit la un an după ce autoritățile din Spoltore și Berca au semnat un tratat de înfrățire. Ideea parteneriatului dintre Spoltore și Berca a venit de la preotul Alin Iarca, originar din localitatea buzoiană.

”Ca urmare a pactului de înfrățire a două localități dragi mie, una care a fost leagăn al copilăriei (Berca, Buzău, România), iar cealaltă în care locuiesc împreună cu familia (Spoltore, Pescara, Italia), în cel de-al doilea oraș, a fost inaugurată o nouă stradă, o stradă care începând de astăzi va purta denumirea de „Via Berca”, a declarat preotul Alin Iarca.

Ceremonia de inaugurare a fost deschisă cu o slujbă oficiată de preotul Alin Iarca, parohul comunității ortodoxe românești din Pescara. A urmat intonarea imnurilor de stat ale Italiei și României, apoi tăierea panglicii și dezvelirea noilor plăcuțe ale străzii.

La inaugurare au participat primarul Luciano Di Lorito împreună cu viceprimarul Chiara Trulli, vicepreședintele consiliului municipal Marina Febo, comandantul poliției municipale Panfilo D’Orazio, consilierul pentru lucrări publice Stefano Sebastiani.

Primarul din Berca, Ionel Dobriță, a intervenit telefonic la festivitate. Berca, o comună aflată pe Valea Buzăului, poate rivaliza cu orice orăşel din România. În satul de centru, cu peste 3.000 de locuitori, vezi blocuri, parcuri de agrement, un centru civic, parcări auto, ca-n orice localitate urbană. Infrastructura s-a îmbunătăţit mult în ultimii ani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.