VIDEO Își așază scaunul cu dinții și deschide ușa cu piciorul. Povestea unui buzoian mutilat pe aerodromul Boboc

Și-a pierdut ambele brațe la un transformator al Armatei, dar fiicele gemene și soția iubitoare îl fac să se simtă un om complet. Este povestea emoționantă a lui Marian Drăgan, de 37 de ani, din Cochirleanca. Își așază scaunul cu dinții și deschide ușile din casă cu piciorul. Este dependent de cei din jurul său.

Tresare și acum, când vede avioanele de la Boboc, pentru că îi amintesc de accidentul care i-a distrus viața. Marian Drăgan avea 12 ani când s-a electrocutat la un transformator de la aerodromul militar și și-a pierdut ambele brațe în urma unor operații complicate.

„Ne-am dus cu oile pe un câmp și acolo era un transformator de înaltă tensiune. Ne-am urcat să ne uităm după animale, când am coborat am pus mâna pe niște fire. Viața de atunci pentru mine a rămas foarte grea”, poveste Marian Drăgan.

Din momentul accidentului, viața lui Marian s-a schimbat. Depinde aproape în permanență de ajutorul celor din jur. Este trist pentru că nu poate să îngrijească animalele, nu se poate implica. Este dependent de soția sa, Elena, când face baie, când mănâncă sau vrea să bea un pahar cu apă.

Elena s-a măritat cu el în ciuda handicapului și i-a dăruit două fete, gemene. Întreaga familie îl sprijină necondiționat. „Mi-a luat Dumnezeu două mâini și mi-a dat șase: ale soției și fetelor”, spune Marian.

Cu mâncarea se descurcă, pentru că sunt ajutați de părinții lui Marian, care au păsări, animale și o bucată de pământ. Toți locuiesc în casa părinților lui Marian și trăiesc din aproximativ 1.500 de lei. „A fost un șoc pentru toată familia, în special pentru mine. L-a internat joi și duminică, când m-am dus la el în vizită i-au amputat mâinile”, povestește Aurica, mama bărbatului.

Pentru fiicele lui, Marian și-ar dori să aibă condiții mai bune de trai. Vrea ca fetele să nu ducă lipsă de nimic. Cel mai mult ar vrea însă niște proteze care să îl facă util printre cei dragi lui.

Cei care vor să ajute pot trimite prin mandat poştal la adresa: Buzău, comuna Cochirleanca, sat Boboc, Strada nr. 9, nr. 55.

SAU în contul deschis la Banca Raiffeisen Buzău, pe numele soției, Dragan Elena:
RO34 RZBR0000 0600 1942 6262

Fii Reporter