joi, 22 februarie, 2024

VIDEO În ce relație au rămas bătrânul care a plâns după Dacia sa și noul proprietar, un colecționar din Buzău

VIDEO În ce relație au rămas bătrânul care a plâns după Dacia sa și noul proprietar, un colecționar din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Filmarea postată pe rețelele de socializare în care un bătrân își ia adio cu ochii în lacrimi de la Dacia pe care o avea de 34 de ani a emoționat o țară întreagă. Peste 280.000 de aprecieri și mii de comentarii a strâns videoclipul făcut de noul proprietar al mașinii. Acesta este un colecționar de autoturisme retro, care deține 15 Dacii în hala sa din Brașov.

Gheorghiță Alexe este numele bărbatului care a cumpărat mașina de la nea’ Vasile. Noul proprietar al Daciei 1310 TLX, model fabricat pentru piața din Ungaria, este un buzoian născut în comuna Vadu Pașii, stabilit de ceva vreme în Brașov. Tânărul ne-a mărturisit că l-a abordat pe domnul Vasile în trafic, în timp ce ducea mașina la ITP.

„I-am spus să nu o mai ducă, pentru că i-o cumpăr și mă voi ocupa eu de ITP. A spus că nu are de gând să o vândă, că trebuie să vorbească cu familia mai întâi. L-am convins abia după ce l-am dus la hala cu mașini retro pe care le-am achiziționat în timp și a realizat că Steluța, așa cum își botezase Dacia, ajunge într-o colecție deosebită”, ne-a declarat Gheorghiță Alexe.

În câteva videoclipuri postate joi pe TikTok, chiar nea’ Vasile a relatat cum l-a întâlnit pe Gheorghiță Alexe, noul proprietar al Daciei. Cei doi erau în trafic pe străzile din Brașov, când tânărul i-a făcut semn să tragă pe dreapta și i-a propus să-i vândă lui mașina.

„Stați, domnule. Am o familie, ne consultăm, mă duc să fac ITP-ul, nu pot așa repede. Și nu e de vânzare. Nu m-am gândit să o vând!”, a fost reacția inițială a bătrânului. Ulterior, tânărul și-a argumentat solicitarea de a cumpăra Dacia 1310 spunându-i proprietarului că e pasionat de mașinile vechi. „Nu regret că am vândut mașina, numai că ceva s-a rupt în noi. A fost ca și copilul nostru”, a declarat la finalul tranzacției bărbatul de 74 de ani.

Filmulețul cu episodul în care nea’ Vasile s-a despărțit de Dacia sa a înduioșat, zilele acestea, o țară întreagă. Mulți dintre cei care au văzut videoclipul de 36 de secunde au crezut că bărbatul a fost nevoit să o vândă și chiar s-au gândit să facă o chetă, ca să răscumpere autoturismul vechi de 34 de ani. Noul proprietar spune însă că mesajul a fost înțeles greșit.

”Domnul Vasile a fost chiar bucuros să afle că mașina sa ajunge într-o colecție, alături de alte 14 bijuterii marca Dacia. I-am și spus că-i las o dublură a cheii pentru a merge când vrea cu mașina. S-a legat o prietenie frumoasă între noi și avem de gând să pornim câteva proiecte împreună. La anul, vom face turul României cu Dacii, iar domnul Vasile o va conduce pe Steluța sa”, ne-a mărturisit Gheorghiță Alexe.

 

@norocelalexebuzduGreu sa te desparti de Dacia pe care ai tinuto 34 ani 🥲🙏❤️♬ sunet original – Norocel Alexe Buzdug

După această achiziție, Gheorghiţă Alexe a ajuns să dețină 15 autoturisme Dacia, din toată gama, între care şi un model produs pentru export în Columbia. Au fost doar 500 de bucăţi fabricate în anii ’80 pentru a deveni taximetre în capitala Bogota, însă nu au mai apucat să ajungă peste ocean, fiind refuzate la export.

Cu una dintre aceste mașini Gheorghiţă Alexe a parcurs în vara anului 2018 mii de kilometri prin marile capitale ale Europei. Bătrâna Dacia 1300 călită în turul Europei de buzoianul pasionat de Dacii a fost fabricată în anul 1971 şi a fost complet restaurată după ce a stat 24 de ani nemişcată în garajul unui pensionar din judeţul Vâlcea.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.