sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO (UPDATE) Sfâșietor! Un urs a stat două zile înţepenit într-un copac. S-a eliberat singur, în cursul nopții trecute

VIDEO (UPDATE) Sfâșietor! Un urs a stat două zile înţepenit într-un copac. S-a eliberat singur, în cursul nopții trecute

Facebook
Twitter
Email

Imagini dramatice la marginea satului Terca, din comuna Lopătari. Un urs a rămas prins într-un laţ pus de braconieri într-un copac. Localnicii au văzut grozăvia şi au sunat la primărie dar deocamdată autorităţile nu au putut face mare lucru.

UPDATE 11.00 Fiara a reuşit să se elibereze singură din laţ şi să dispară în pădure. Din păcate, nu se ştie cât de grav rănit este animalul şi dacă leziunea provocată de sârmă se mai poate vindeca în totalitate.

Vânătorii spun că animalul rănit va avea un comportament mai agresiv  însă, odată scăpat în sălbăticie, acesta nu se va mai întoarce în locul unde a suferit trauma, adică aproape de zona locuită.

Echipajele de vânători şi veterinari sosiţi miercuri să salveze animalul au găsit laţul desfăcut.

Câteva indicii îi fac pe vânători să fie aproape siguri că ursul s-a eliberat singur din ochiul de sârmă şi nu a fost luat pe sus, tranchilizat, de eventuali braconieri. Un argument ar fi urmele de picioare imprimate în pământ, îndreptate spre pădure, cu mici pete de sânge lângă ele.

Două zile a stat ursul în vârful cireșului, la doi metri înălțime

Cel  mai probabil, ursul a rămas prins într-un laţ pus de braconieri tocmai într-un cireş, ştiut fiind faptul că animalul de mari dimensiuni este un mare „amator” de fructe. Suferința sălbăticiunii a provocat revolta celor care l-au văzut captiv. Oamenii cer ca vinovații să fie pedepsiți iar ursul să fie lăsat în libertate de vreme ce nu a provocat nicio pagubă în gospodării.

O echipă de la Agenţia de Protecţie a Mediului Buzău a venit marți seară la faţa locului. „Noi vrem ca ursul să fie salvat însă nu este responsabilitatea noastră. Am intervenit pentru că avem de-a face cu o specie protejată”, a declarat Ionuţ Apostu, directorul APM Buzău.

Ursul, care pare să nu aibă mai mult de 2 ani, a ieșit cel mai probabil din habitatul său în căutare de hrană. A ajuns pe o pajiște între două stâni și a nimerit direct în capcana întinsă de braconieri. Un laț cu mai multe ochiuri așezat la circa un metru de sol l-a făcut prizonier.

Eliberarea animalului cade în sarcina proprietarilor fondului de vânătoare, în speţă, AJVPS şi ITRSV. „Ursul va fi tranchilizat, pentru că nu există altă soluţie de a fi dat jos din copac. Dacă rănile nu-i pun în pericol viaţa, va fi eliberat în sălbăticie sau va fi relocat, dar dacă are răni grave va fi împuşcat”, a mai spus Ionuţ Apostu.

VEZI VIDEO MAI JOS!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.