vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO FOTO Grand Prix-ul României, la final. Britanicul Jamie McCanney a devenit campion mondial la Buzău

VIDEO FOTO Grand Prix-ul României, la final. Britanicul Jamie McCanney a devenit campion mondial la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Elita mondială a piloţilor enduro s-a adunat la Buzău, în acest weekend, la cea de-a V-a etapă a Campionatului Mondial de Enduro. Amatorii sporturilor cu motor au avut privilegiul de a-i vedea evoluând la Buzău pe cei mai buni rideri din lume. S-a tras cortina peste ediţia a V-a a Campionatului Mondial de Enduro, de departe cel mai important eveniment sportiv al anului desfăşurat la Buzău. Mii de oameni, atât buzoieni, cât şi amatori ai sporturilor cu motor sosiţi din ţară şi străinătate, au ţinut să asiste la spectacolul oferit de cătrecei mai buni endurişti din lume.

enduro buzau

Grand Prix-ul României a dat lumii primul campion mondial de enduro din acest an. Este vorba despre britanicul Jamie McCanney, care a câştigat cele două runde ale Grand Prix-lui României şi a acumulat astfel un număr de puncte suficient cât să nu mai poată fi ajuns, fiind practic încoronat campion mondial la Buzău.

În ceea ce priveşte proba feminină, concurenta Laia Sanz (Spania) s-a impus în cele două runde disputate la Buzău cu un avans considerabil faţă de următoarele clasate.

enduro 3

În clasamentul constructorilor, conduce detaşat KTM, care a obţinut cele mai multe victorii prin piloţii săi de la toate clasele.
Duminică seară, la festivitatea de premiere organizată în Piaţa Dacia, cei mai buni sportivi au urcat pe podium. Au luat parte preşedintele Federaţiei Române de Motociclism, oficialităţi locale dar şi membrii clubului Extreme Adventure din Buzău. Piloţii au sărbătorit apoi rezultatele obţinute la Summer Atlantis.

Clasamentul CM Enduro, după etapa de la Buzău:

ENDURO 1
1. Antoine Meo (KTM) – Franţa
2. Juha Salminen (Husqvarna) – Finlanda
3. Cristobal Guerrero (KTM) – Spania

ENDURO 2
1. Alex Salvini (HM Honda) – Italia
2. Pierre-Alexandre Renet (Husaberg) – Franţa
3. Johnny Aubert (KTM) – Franţa

ENDURO 3
1. Christophe Nambotin (KTM) – Franţa
2. Mathias Bellino (Husaberg) – Franţa
3. Aigar Leok (TM) – Estonia

ENDURO J
1. Matthew Philips(Husqvarna) – Australia
2. Mario Roman (Husaberg) – Spania
3. Loic Larriew (Husaberg) – Franţa

ENDURO Y
1. Jamie McCanney (Husaberg) – Anglia
2. Albin Elowson (Husaberg) – Suedia
3. Benjamin Herrera (TM) – Chile

ENDURO W
1. Laia Sanz (Honda) – Spania
2. Jessica Gardiner (Sherco) – Australia
3. Jane Daniels (Husaberg) – Anglia

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.