luni, 20 mai, 2024

VIDEO Gloria Buzău, felicitată oficial de Constantin Toma. Veste mare pentru microbiști

VIDEO Gloria Buzău, felicitată oficial de Constantin Toma. Veste mare pentru microbiști

Facebook
Twitter
Email

Buzăul s-ar putea alege cu un stadion de fotbal modern în urma performanței aduse de formația Gloria Buzău, care a promovat în Superligă. Anunțul a fost făcut, joi, de edilul Constantin Toma, la întâlnirea organizată la Palatul Comunal cu jucătorii și staff-ul echipei de fotbal.

„Încercăm să dăm o altă față stadionului din Crâng însă căutăm soluții și cu premierul Ciolacu care a și fost prezent la meci pentru a construi un nou stadion modern. După această performanță, urmează un drum greu cu multe provocări dintre care cea mai mare este de a ne menține în primul eșalon. Suntem în căutarea unui director tehnic cu experiență pe care îl vom avea în următoarele zile. Vreau să mulțumesc echipei de fotbal pentru bucuria pe care a adus-o tuturor buzoienilor”, a transmis primarul Constantin Toma.

Antrenorul Gloriei Buzău, Andrei Prepeliță, a mulțumit la rândul său pentru sprijinul primit de la autoritățile locale.

„Mulțumim autorităților pentru sprijinul pe care ni l-au dat. Nu am avut vreodată restanțe la salarii iar asta a contat foarte mult pentru atomosfera de la club. Sperăm ca pe viitor să avem performanțe bune și în primul eșalon”, a precizat Andrei Prepelită.

La finalul întâlnirii, jucătorii și staff-ul tehnic al echipei au ciocnit un pahar de șampanie în sala de conferințe a Primăriei Buzău.

Formația Gloria Buzău a reușit să promoveze în prima ligă a fortbalului românesc după o absență de 15 ani din primul eșalon, cu o etapă înainte de terminarea campionatului, grație victoriei obținute pe teren propriu în fața primei clasate, Unirea Slobozia.

Gloria Buzău a mai promovat până acum în prima divizie de trei ori, în 1978, 1984 și 2007.

Stadionul din Crâng a fost ridicat, în etape, în anii ‘70 şi ‘80. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, stadionul Gloria Buzău n-a mai avut parte în ultimii ani de investiţii semnificative şi arena arată învechită, cu scaunele decolarate. Totuşi, ea oferă în continuare condiţii pentru Superliga de fotbal.

Variantele de amplasament luate în calcul sunt actuala poziție de pe Bulevardul Stadionului, dar care nu permite extinderea parcării auto, și o suprafață de lângă Parcul Tineretului, o zonă în care vor apărea multe obiective sportive și de agrement.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.