luni, 4 martie, 2024

VIDEO Gardul care bagă vrajbă în două familii vecine. Au ajuns şi la bătaie din cauza hotarului dintre gospodării

VIDEO Gardul care bagă vrajbă în două familii vecine. Au ajuns şi la bătaie din cauza hotarului dintre gospodării

Facebook
Twitter
Email

Neînţelegerile dintre două familii vecine din comuna Gura Teghii, judeţul Buzău, au avut ca rezultat apariţia unui gard prin casă. Un executor judecătoresc a stabilit hotarul dintre proprietăţi fix în mijlocul locuinţei cumpărate cu ani în urmă. Familia Şarpe s-a trezit cu un gard între bucătărie şi baie, iar după ce l-a îndepărtat s-a trezit dată în judecată de vecini pentru distrugere.

În Gura Teghii, din judeţul Buzău, războiul dintre familiile Şarpe şi Mănăilă, vecini în satul Păltiniş, a prins nuanţe tragi-comice. Lucreţia Şarpe îşi acuză vecinii că poftesc de mulţi ani la terenul ei. Conform acesteia, familia Mănăilă, care locuieşte gard în gard cu ea, a primit prin hotărâre judecătorească 350 de metri de teren în jurul casei proprii. Nu s-a mulţumit cu atât, spune Lucreţia, şi s-a extins şi mai la deal peste casa cumpărată cu chitanţă de mână prin anii ’60.

Vecinii Lucreţiei Şarpe s-au pus pe treabă şi au început să construiască un gard între proprietăţi, care avea să treacă exact prin bucătăria locuinţei. Şi, pentru ca delimitarea să fie clară, au mai tras un gard şi pe acoperiş. ”După ce vecinii mei au ridicat gard între bucătărie şi baie clădirea aceasta s-a distrus. Nici magazie de lemne nu mai poate fi”, spune Lucreţia Şarpe.

Povestea Lucreţiei Şarpe pare neverosimilă, deşi femeia are un teanc de acte. Numai că şi soţii Mănăilă, vechi localnici ai satului Păltiniş, au argumentele lor. Aceştia spun că, de fapt, familia Şarpe le-ar fi invadat teritoriul fără niciun drept, cu mulţi ani în urmă.

Cele două familii s-au judecat, au prezentat documente şi, în urma unei hotărâri judecătoreşti, executorul a stabilit hotarul dintre cele două proprietăţi fix în mijlocul casei cumpărate cu ani în urmă.

vlcsnap-2018-04-17-09h37m18s793

De atunci, o parte din casă a rămas în administrarea familiei Mănăilescu, care a folosit-o pentru amenajarea unei magazii de lemne. Cealaltă jumătate, în care erau bucătăria şi „singura baie din Păltiniş” la vremea aceea, a rămas în curtea celor care o locuiseră până atunci, adică soţii Şarpe.

Aceştia din urmă au decis să demoleze gardul din casă şi să bată în cuie intrările dinspre familia vecină, însă gestul lor a fost imediat taxat printr-o plângere la poliţie pentru distrugere şi încălcarea proprietăţii. Cei doi vecini continuă să se tragă unul pe altul prin procese, pentru a-şi trasa hotarul între gospodăriile lor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.