vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Filme în română și engleză, de promovare a Ținutul Buzăului în Uniunea Europeană

VIDEO Filme în română și engleză, de promovare a Ținutul Buzăului în Uniunea Europeană

Facebook
Twitter
Email

Ținutul Buzăului va fi promovat la nivelul Uniunii Europene prin intermediul unui set de filme, realizat în urma câștigării unui conscurs de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence), la categoria Turism Rural. Montajul video, care conține imagini foarte familiare buzoienilor, va fi postat pe site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism de pe bătrânul continent.

În 2011, Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu ANTREC Buzău, a lansat documentația de participare în cadrul concursului de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence). Ținutul Buzăului a câștigat maxim de puncte, ieșind câștigător la categoria Turism Rural și beneficiind astfel de avantajele apartenenței la comunitatea de elită a destinațiilor EDEN, în același timp cu obținerea recunoașterii internaționale.

Teritoriul ales pentru a fi promovat ca destinație EDEN a fost zonat împreună cu specialiștii Universității București, Facultatea de Geologie și Centrul Geomedia, si reprezintă arealul în care se regăsesc obiectivele turistice definitorii pentru județul Buzău, patrimoniul material și imaterial, precum și localitățile în care predomină structuri specifice turismului rural, respectiv pensiuni.

Promovarea Ținutului Buzăului se va face prin intermediul site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism din Europa, mai multe variante de montaj, cu prezentări în limba engleză și română, fiind postate deja pe serverul vimeo.com.

Acest proiect promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Uniunea Europeană. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „destinaţie turistică de excelenţă” în fiecare ţară participantă. Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene.

Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa si promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.
Acest concurs european de excelenţă în turism este elaborat pe baza unei teme anuale, aleasă de Comisia Europeană în colaborare cu organizaţiile naţionale din turism competente. Această temă funcţionează ca un leitmotiv: până acum turismul rural, patrimoniul imaterial şi zonele protejate au fost principalele teme EDEN.

Principala trăsătură a destinaţiilor selectate este implicarea acestora în promovarea unor modele sociale, culturale şi de mediu durabile. Laureaţii acestui premiu sunt destinaţii europene emergente, puţin cunoscute, din cele 27 de state membre şi din ţările candidate. Proiectul EDEN contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.