joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Fetița zgribulită de frig care vinde verdeață, tablou folosit de cerșetori pentru a înduioșa populația

VIDEO Fetița zgribulită de frig care vinde verdeață, tablou folosit de cerșetori pentru a înduioșa populația

Facebook
Twitter
Email

Cerșetorii găsesc mereu noi metode de a stârni mila trecătorilor, prin exploatarea copiilor. Dacă în perioada sărbătorilor, minorii erau trimiși să colinde în frig, în centrul Buzăului, aceleași figuri pot fi zărite acum în apropierea pieței centrale, cu câteva fire de verdeață în față. De milă, oamenii îi lasă mai mult micului comerciant.

Nu sunt deloc puțini, din păcate, copiii care sunt forțați de părinți să meargă la cerșit, sub diverse forme. Vedem copii exploatați astfel în apropierea bisericilor, cu buchețele de flori în mâini sau cartonașe cu chipul unor sfinți, în piețe ori pe arterele circulate.

În perioada sărbătorilor, au fost surprinși în centrul Buzăului câțiva copii de cel mult 12 ani obligați să colinde în frig de mamele lor, care pândeau de la câțiva metri distanță ca nu cumva micuții lor să facă pauză.

Aceleași figuri au apărut acum în apropierea pieței centrale, însă cu o nouă metodă de înduioșare a oamenilor. O fetiță de cel mlt zece ani a fost filmată de o tânără în timp ce vindea verdeață pe trotuar. Aceeași copilă a fost văzută și de sărbători, în fața magazinului Winmarkt, în timp ce îngăima un colind, sub atenta supraveghere a mamei.

Acum, micuța avea expuse la vânzare câteva fire de mărar și pătrunjel, marfa având mai mult rolul de a agăța atenția trecătorilor. ”Bine că măcar nu cerșește”, și-au spus în gând mulți dintre cei care i-au întins bani copilei fără să cumpere din produsele expuse.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.