joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Fermele cu animale și păsări, destinațiile perfecte pentru turismul de weekend

VIDEO Fermele cu animale și păsări, destinațiile perfecte pentru turismul de weekend

Facebook
Twitter
Email

Încălzirea vremii sporește pofta de ieșire în natură. O propunere inedită vine de la proprietara unei ferme de struți de lângă Buzău, care își deschide porțile pentru oaspeții dornici să viziteze exploatația cu animale domestice și păsări exotice. Clienții au în același timp ocazia să cumpere bunătăți care sunt produse în fermă.

Struții sunt vedetele fermei pe care familia Moglan o deține la ieșirea din Buzău, spre Brașov. Uriașele păsări au fost, de fapt, primele viețuitoare ale exploatației.

”Ei sunt foarte curioși. Cel negru e băiat, iar cea gri este fată. Sunt foarte curioși, blânzi. La această fermă avem și vițeluși, ponei, găini, păuni, tot felul de păsări, bibilici, tot ce ține de păsări”, spune Valerica Moglan, proprietar fermă.

Aproape invizibilă de la șosea, pentru că este înconjurată de o perdea de pomi, ferma este o oază plină de viață, mai ales atunci când grupuri de copii îi trec pragul mânați de curiozitate.

”Am o fetiță de doi ani, am venit cu ea anul trecut aici și a fost foarte încântată, deși este micuță. Este dornică să vadă și alte locuri, animale, să exploreze”, declară Mihaela Caloian, vizitator.

Soții Moglan au populat ferma cu ponei, multe rase de păsări și animale mici. Ele pot fi admirate de oricine dorește să fugă din aglomerația urbană într-un scurt periplu în peticul de natură.

Chiar membrii familiei le sunt ghizi, când nu sunt prinși cu muncile din gospodărie. Turiștii care aleg să poposească în frumosul colț de natură au posibilitatea de a gusta din preparatele fermei.

”Oaspeții noștri pot să facă un picnic, să se relaxeze; avem și un teren de joacă, copiii au ce vedea, se distrează cu animăluțele și păsările, le dau de mâncare, îi mângâie”, declară Valerica Moglan.

Ferme înființate pe lângă pensiuni sunt în toată zona de munte. La Cândești, localitate aflată în vecinătatea municipiului Buzău, familia Rusu a creat o adevărată grădină zoologică lângă complexul turistic.

”Aici avem niște rațe sălbatice, aici fazani pentru delectarea clienților. Avem păsări de curte pentru ouă, carne”, spune Marius Rusu, proprietar pensiune.

În cadrul pensiunii din Cîndești funcţionează și un centru de echitaţie. Oaspeţii au parte de mâncăruri tradiţionale din zona Buzăului iar de Paște un pachet de patru zile costă 1.200 de lei de persoană, cu toate mesele incluse.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.