luni, 15 iulie, 2024

VIDEO Eterna şi fascinanta Românie: în timp ce torţionarii încasează pensii de 6000 de lei, o fetiţă nu are cu ce merge la şcoală

VIDEO Eterna şi fascinanta Românie: în timp ce torţionarii încasează pensii de 6000 de lei, o fetiţă nu are cu ce merge la şcoală

Facebook
Twitter
Email

În timp ce torţionarii ca Alexandru Vişinescu, care au distrus în puşcării generaţii întregi de intelectuali şi patrioţi români, se plimbă nestingheriţi prin toată lumea pe banii contribuabililor, alţi români care au avut neşansa de a fi loviţi de soartă sau de a nu beneficia de o pensie grasă ajung să moară de foame. Atrage atenţia cazul unei tinere din satul Boboc, paralizată în urma unui accident teribil. De mai bine de un an, tânăra nu beneficiază de niciun drept bănesc.

Deşi mama femeii a făcut eforturi disperate pentru a obţine de la stat o pensie de invaliditate, birocraţia din România a tergiversat acordarea acestor drepturi.

 

Certificatul medico-legal care nu a fost eliberat din motive ştiute doar de medici a făcut ca fiica de şapte ani a Ceciliei Lăcustă să se vadă în postura de a nu putea începe anul şcoalar din lipsa banilor.

Drama unei şcolăriţe sărace care nu are nici cu ce se încălţa. Tatăl a părăsit-o iar mama ei zace ţintuită la pat

A plecat peste mări şi ţări ca să-i poată oferi copilului ei un viitor frumos dar visul ei s-a sfârşit într-un sătuc din mijlocul Bărăganului. Un accident stupid i-a transformat viaţa într-un iad tinerei Cecilia Lăcustă,  la numai 32 de ani. De mai bine de un an zace ţintuită la pat, într-o căsuţă modestă din satul Boboc. Acum, doar Dumnezeu şi oamenii cu suflet mai pot schimba ceva din soarta crudă a unei femei părăsită şi de soţul ei.

O lovitură puternică la cap provocată de un accident rutier a adus-o pe Cecilia Lăcustă la stadiul de „legumă”. Avea tot viitorul în faţă dar destinul a fost crud cu ea.

Fetiţa ei în vârstă de 7 ani nu se poate împăca cu ideea că mama ei nu-şi va mai reveni niciodată iar familia nu mai are nici de unele, nici măcar gaz în butelie să mai gătească.

Soţului nu i-a păsat că tânăra rămasă cu un handicap sever va trebui să întreţină şi copilul lor de 7 ani. A fost părăsită de bărbat la auzul veştii că nu va mai putea fi niciodată un om normal.

Fetiţa Ceciliei ar trebui să se pregătească pentru şcoală dar acum nu are nici cu ce se încălţa. Îi este ruşine să se mai joace cu copiii şi plânge zi şi noapte în speranţa că cea care i-a dat viaţă îşi va reveni.

Pentru că trenează eliberarea certificatului medico legal care i-ar da posibilitatea femeii să obţină o pensie de handicap, singurul ajutor financiar vine de la o familie modestă din Bucureşti, care a fost impresionată de drama acestei tinere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.