joi, 28 septembrie, 2023

VIDEO Epava unei mașini, abandonată în parcarea firmei de asigurare care refuză să plătească despăgubirea

VIDEO Epava unei mașini, abandonată în parcarea firmei de asigurare care refuză să plătească despăgubirea

Facebook
Twitter
Email

Un buzoian care se luptă de două luni să obțină dauna pe o asigurare CASCO a ales, în semn de protest, să abandoneze epava mașinii în parcarea firmei de asigurare. Proprietarul mașinii susține că a plătit la timp asigurarea de peste 400 de lei lunar și că avea dreptul la despăgubire. Asiguratorul i-a motivat păgubitului că nu poate efectua plata despăgubirii, deoarece are neclarități în ceea ce privește contractul de vânzare – cumpărare al autoturismului.

Autoturismul pentru care buzoianul Vasile Voicilă cere despăgubire a fost implicat în august într-un accident rutier, în zona de munte a județului Buzău. La 4 dimineața, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un copac. Daunele au fost de peste 80 la sută, după cum specifică procesul verbal întocmit de polițistul care a cercetat evenimentul. A fost o mașină scumpă, un Chrysler evaluat de asigurator la 30.000 de euro, spune proprietarul ei, și de aceea s-ar mulțumi și cu numai un sfert din contravaloarea pagubei.

Supărat că nu poate obține asigurarea, buzoianul a decis să protesteze într-un mod inedit. El a transportat caroseria până la sediul din centrul orașului al asiguratorului, pe o autoplatformă, și a abandonat-o în parcarea acesteia, ”să le facă antireclamă”.

De cealaltă parte, asiguratorul are suspiciuni în ceea ce privește proprietarul de drept al mașinii.

Într-un răspuns oferit păgubitului de către firma de asigurare, se arată că dosarul de daună a fost blocat până la soluționarea aspectelor legate de achiziția mașinii. Aceasta a fost luată de buzoian, în baza unor procuri, de la o firmă din Constanța care a intrat ulterior în faliment. Firma i-a mai cerut buzoianului raportul final al lichidatorului societății pe care era înscrisă mașina, planul de distribuire a fondurilor obținute din lichidare și sentința de închidere a procedurii falimentului.

”Până în momentul transmiterii documentelor solicitate, societatea noastră este în imposibilitatea finalizării instrumentării dosarului de daună”, se arată în răspunsul pe care societatea de asigurare i l-a emis pe 22 octombrie petentului Vasile Voicilă.

Buzoianul susține că este proprietarul de drept al ”epavei” care trebuie despăgubită și se pregătește să dea firma de asigurări în judecată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.