marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Elevii liceului de nevăzători din Buzău au putut să „vadă“ pentru prima oară un film

VIDEO Elevii liceului de nevăzători din Buzău au putut să „vadă“ pentru prima oară un film

Facebook
Twitter
Email

Elevii liceului pentru deficienţi de vedere din Buzău au avut parte, joi, de o surpriză nemaipomenită, din partea unei fundaţii din Vrancea. Micuţii au asistat la proiecţia unui film românesc, astfel prelucrat încât să fie înţeles chiar şi de către persoanele fără vedere. La sfârşit, copiii au aplaudat de fericire. Proiecţia specială de film a avut loc într-una dintre clasele şcolii. Cei 30 de micuţi cu probleme de vedere au fost atenţi atât la dialogurile dintre personaje, cât mai ales la vocea care explica acţiunea, scenă cu scenă.

Au ţinut să asiste la proiecţia de film accesibilizat pentru nevăzători şi cadrele şcolii, care spun că este pentru prima oară când înţeleg un film fără să ceară ajutorul celor de lângă ei.

Satisfacţia micuţilor a fost atât de mare încât la finalul proiecţiei au simţit nevoia să aplaude.

Caravana filmelor accesibilizate pentru nevăzători este un proiect al Fundaţiei ”Cartea călătoare” din Vrancea. Fundaţia „Cartea călătoare” a realizat un portofoliu de 16 filme româneşti, adaptate pentru nevăzători, cu care a pornit la sfârşitul anului trecut într-o caravană de proiecţii prin instituţiile speciale din ţară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton