vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Educatoare acuzată că a dat afară din serbare o fetiță de 4 ani pentru că nu avea costum popular

VIDEO Educatoare acuzată că a dat afară din serbare o fetiță de 4 ani pentru că nu avea costum popular

Facebook
Twitter
Email

Părinții unei fetițe în vârstă de patru ani acuză că micuța lor a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular. Educatoarea este arătată cu degetul ca fiind cea care a luat decizia, întrucât copilul nu era îmbrăcat în costum popular. Educatoarea spune că fetiţa nu a fost dată afară de la serbare, ci pur și simplu nu a fost selectată pentru un scurt program artistic, din debutul unui cerc metodic, la care au participat doar un sfert din efectivul de copii.

Mihai Văduva susține că educatoarele de la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri. Fetița lui, în vârstă de patru ani, nu ar fi fost primită de educatoare la serbare pentru că.acuză bărbatul, nu avea costum popular.

”Doamna Albumița Chiriac nu mi-a chemat și mie fetița la serbare, din ce cauză? Nu pot să-mi dau seama. Aproape toți copiii au fost, în afară de fetița mea. Ce, ea are vreun defect? Îmi permiteam și eu să-i cumpăr o ie”, acuză Mihai Văduva, tatăl fetiței.

Soții Văduva și-au spus nemulțumirea şi pe o reţea de socializare, prin mesaje care au stârnit revolta multor internauți. Ei se tem că fetiţa lor ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că fetiţa îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

”A plâns că nu i-a dat și ei o poezie. Îi spusese bunicii să o învețe o poezie dar uite că nu a lăsat-o. Îmi doream ca părinte să o văd cum cântă la serbare, dar asta e”, spune Mihai Văduva.

Extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, părinții au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare. Educatoarea acuzată de soții Văduva că le-a discriminat fata spune că nimic din ce spun ei nu este adevărat.

Potrivit educatoarei, doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.

”Nu a fost vorba despre o serbare ci o activitate a cercului pedagogic din zona Cochirleanca, o activitate metodică cu doamnele din această zonă. A fost format un grup mic de copii, ca să prezinte un scurt program de primire pe tema Centenarului. Repet, nu a fost serbare, nu le-au fost date poezii copiilor să învețe, ci doar trei versuri ale cântecului care s-a repetat”, a spus educatoarea Albumița Chiriac.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar afirmă că problema educatoarei va fi dezbătută și de Consiliul profesoral al unității de învățământ de care aparține grădinița. În funcție de rezultatul anchetei, cadrul didactic acuzat de discriminare ar putea fi sancționat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.