sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Deși orașul e plin de maidanezi, hingherii irosesc tranchilizante pe câini scăpaţi din curţi şi revendicaţi imediat de stăpâni

VIDEO Deși orașul e plin de maidanezi, hingherii irosesc tranchilizante pe câini scăpaţi din curţi şi revendicaţi imediat de stăpâni

Facebook
Twitter
Email

Cazul copilului ucis de maidanezi se pare că nu a fost o lecţie pentru toată lumea. Încă sunt proprietari de câini care le dau drumul animalelor pe străzi, fără să le pese de cum se comportă când ajung printre oameni. Nu de puţine ori, hingherii din Buzău ajung să împuşte cu tranchilizante câini scăpaţi din curţi. Hingherii buzoieni au în continuare misiuni dificile, atunci când ies să adune câini vagabonzi dintre blocuri. Ei se lovesc nu numai de criticile unora dintre trecători, ci şi de situaţii în care ajung să irosească seringile cu tranchilizante pe câini cu stăpân. De dimineaţă, lucrătorii de la ecarisaj au aflat că au împuşcat câinele unui cetăţean după ce animalul hăituit s-a refugiat în curtea unde ar fi trebuit să stea închis.

Echipa de la ecarisaj a mers cu Poliţia locală la poarta bărbatului, pentru a încerca să recupereze câinele.

Cei trei angajaţi ai Serviciului de ecarisaj al Primăriei Buzău adună zilnic de pe străzile oraşului între 10 şi 15 câini vagabonzi, pe care îi duc la padocul primăriei, de pe strada Horticolei.

Odată ajunși în padoc, câinii adunați de pe străzi trec printr-un filtru medico-veterinar, înainte să li se stabilească soarta. Cele mai multe animale revin pe stradă, după ce sunt scoase din padoc, pe semnătură, de persoane fizice care pretind că le adoptă.

„Animalele care sunt agresive, conform legislaţiei, sunt eutanasiate. Cele cu boli incurabile, de asemenea, ca şi animalele bătrâne. Eutanasia este un act de moarte fără durere, după nişte ghiduri ale Colegiului Medicilor Veterinari”, a declarat dr. Dănuţ Păle, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzău.

Până în prezent, autorităţile locale din Buzău au în evidenţe peste 6.000 de câini vagabonzi, pe care i-au marcat cu crotalii, şi urmează să captureze alţi cel puţin 1.500, atât cât estimează că ar mai fi neidentificaţi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.